ZA BEZBEDAN PUT DO ŠKOLE: Pojačana kontrola saobraćajne policije i komunalaca pred 1. septembar
Foto: Kurir/T.Ilić

Od ponedeljka u školu kreće 9.200 učenika

ZA BEZBEDAN PUT DO ŠKOLE: Pojačana kontrola saobraćajne policije i komunalaca pred 1. septembar

Srbija -

LOZNICA – Povodom početka nove školske godine u gradskoj upravi je održan sastanak rukovodstva grada sa predstavnicima lozničke Policijske stanice, saobraćajne policije, komunalne milicije i rukovodiocima u gradskoj upravi u čijoj nadležnosti su gradske inspekcijske službe.

Kako je rečeno stanje je ’’dosta dobro’’, a narednih dana i tokom vikenda, koji će biti radan za gradsku upravu, na terenu će biti nastavljene pripreme i kontrole kako bi u ponedeljak učenici bezbrižno pošli u školu.

foto: Kurir/T.Ilić

Dogovoreno je da policija kroz redovne aktivnosti ''pokrije'' sve škole, naročito one u neposrednoj blizini glavnih saobraćajnica, gde je velika frekvencija saobraćaja i postoji bezbedonosni rizik za najmlađe. Komunalna milicija će preduzeti sve mere kako bi u udarnim terminima narednih dana obratila pažnju na zaustavljena vozila, a gde su nepropisno zaustavljena njihovo uklanjanje.

Pojačano će raditi i saobraćajna inspekcija koja će kontrolisati da li je saobraćajna signalizacija u redu, stanje pešačkih staza, trotoara, da li je obezbeđen nesmetan pristup školi.

Prema rečima gradonačelnika Vidoja Petrovića, bezbednost dece je na prvom mestu i zbog toga će, pored ostalih preduzetih mera, u gradu na nekoliko ključnih mesta biti postavljeni bilbordi sa porukom koja vozače podseća da u ponedeljak počinje školska godina.

foto: Kurir/T.Ilić

Predstavnici saobraćajne policije će, kao i svake godine u septembru, pojačati kontrolu saobraćaja na putevima, ulicama i raskrsnicama u zonama škola, kojima se najčešće kreću učenici do i od škole. Kontrole će posebno biti usmerene na sankcionisanje vožnje nedozvoljenom brzinom i nepropuštanje pešaka, posebno školaraca, na obeleženim pešačkim prelazima.

- Uvek pred početak nove školske godine vodimo računa da prve dve nedelje, dok se ne priviknu, deca budu posebno zaštićena. Svi direktori škola dobiće naređenje da svaki dan odrede dežurne nastavnike koji će kontrolisati i prostor na ulasku u školu – kazao je pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.

Od ponedeljka u školu kreće 9.200 učenika. Oni će nastavu pohađati u više od 50 objekata koliko ih ima u četrnaest lozničkih osnovnih škola, 29 izdvojenih odeljenja, i četiri srednje škole.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track