NOVA ŠKOLSKA GODINA U VRANJU: Manje prvaka nego lane, svi će dobiti po 5.000 dinara
Foto: T.S.

održana svečanost

NOVA ŠKOLSKA GODINA U VRANJU: Manje prvaka nego lane, svi će dobiti po 5.000 dinara

Srbija -

U Vranju su već po tradiciji prvog dana nove školske godine dobrodošlicu pre svega đacima prvacima uz nastavno osoblje, poželeli i čelni ljudi grada. Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prisustvovao je svečanosti u čast đaka prvaka u OŠ "Dositej Obradović''.

Priredbama u školama prisustvovali su zamenik i pomoćnici gradonačelnika, predsednik Skupštine i članovi Gradskog veća. Gradonačelnik je poželevši đacima srećan početak nove školske godine naglasio da je polazak u školu poseban dan za prvake i njihove roditelje.

foto: T.S.

"Želim vam puno uspeha i sreće u školovanju. Znanje je moć i vaša sigurna budućnost. Lokalna samouprava želi da uslovi školovanja za sve đake budu što bolji. Zato nastojimo da renoviramo isturena odeljenja u selima Moštanica i Mečkovac. Potrudićemo se da uz pomoć Vlade Republike Srbije i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima potpuno rekonstruišemo OŠ "Dositej Obradović'', naglasio je gradonačelnik na svečanosti koja je upriličena u ovoj školi.

foto: T.S.

Prema rečima nadležnih i ove školske godine lokalna samouprava će materijalno pomoći roditelje đaka prvaka. Svi prvaci će dobiti po 5.000 dinara i odluka o tome biće doneta na prvoj narednoj sednici Gradskog veća u Vranju.

Prema rečima nadležnih ove godine na teritoriji Grada Vranja u prvi razred krenuće 726 prvaka. Broj đaka prvaka u odnosu na prethodnu školsku godinu je manji za oko 30 učenika.

“Spisak još uvek nije konačan jer obično do prvih dana školske godine roditelji i dalje upisuju svoju decu, kako je navela gradska većnica za obrazovanje, Zorica Jović. “Stigne još po neki zahtev iz vranjskih škola, obično povratnika iz inostranstva ili preseljenih porodica iz drugih mesta, ali verujem da će taj broj biti veći za eventualno još desetak đaka. To će biti za tridesetak prvaka manje nego prošle godine”, rekla je većnica Jović uoči početka školske godine.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track