RADE PUNOM PAROM: Miloš Vučević obišao radove na asfaltiranju ulice u novosadskom naselju Kovilj
Foto: Kurir

RADE PUNOM PAROM: Miloš Vučević obišao radove na asfaltiranju ulice u novosadskom naselju Kovilj

Srbija -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je prigradsko naselje Kovilj u kojem se izvode radovi na asfaltiranju ulica. U toku je presvlačenje asfaltom ulica Pastirske, Zelene i Zelene grede, Ribarske, kao i delova ulica Ive Lole Ribara, Petra Drapšina Grobljanske, Braće Vukov, Zmaj Jovine i Ulice 29. novembra. Radi se i na asfaltiranju udarnih rupa u svim ulicama, uređenju parkinga kod vrtića, a planira se i uređenje atletske staze u okviru škole, u školskom dvorištu. U Kovilju je ove godine uređen i park na Trgu solunskih dobrovoljaca u centralnom delu naselja. U okviru tih radova, sanirana je ograda oko parka, napravljena ulazna kapija, uređeno je zelenilo i formirana dekorativna zelena površina, postavljene su korpe i klupe.

foto: Kurir

-Kao što smo i najavili da ćemo u toku godine ulagati u sve delove grada, u toku su radovi na putnoj infrastrukturi u Kovilju. Asfaltira se šest ulica, rade se pešačke staze u dve ulice i atletska staza u osnovnoj školi u Kovilju, a vrednost tih radova je 44 miliona dinara. Kovilj kao mesto sa najdužom tradicijom na teritoriji grada zaslužuje, ne samo tu primarnu infrastrukturu, već i mnogo više. Tako je Grad investirao oko 20 miliona dinara u ovaj park posvećen solunskim dobrovoljcima čime su Koviljčani dobili jedno lepo, uređeno mesto za druženje i boravak u prirodnom ambijentu.

foto: Kurir

Dalji planovi za Kovilj se tiču proširenja vrtića, jer imamo sve više najmlađih Koviljčana pa postojeći kapacitet ne zadovoljava potrebe. Posebno nas raduje i što ove godine imamo više đaka prvaka u Kovilju i što su upisana tri odeljenja u prvi razred ove školske godine, za razliku od prošle kada je bilo upisano samo dva. Kada završimo vrtić, mislim da je Kovilj zaslužio da dobije jedno mesto poput kulturnog centra ili kulturne stanice gde će građani moći da se bave folklorom i dramskim i sportskim aktivostima. To mesto treba da posvetimo velikom pesniku, političaru i intelektualcu Lazi Kostiću po kojem ovaj deo Novog Sada treba da bude prepoznat. Treba ga brendirati tako da pored manastira, roda i bostana, bude naširoko prepoznat kao mesto odakle je veliki Laza Kostić. Počelo je čišćenje kanala, a pravimo plan i za narednih pet godina u ovom naselju u pogledu investicija. Ponosni smo na Koviljčane koji sa Gradom rade na ostvarivanju svih ovih planova i mislimo da ovo prigradsko mesto ima sjajnu budućnost, jer se nalazi na auto-putu između dva najveća grada u Srbiji, samo treba snažnije da istakne svoje potencijale. Ukupno sa trenutnim ulaganjima i onim koja nas očekuju za radove u centru Kovilja, za šta već postoji projekat i biće uloženo oko 60 miliona dinara, približavamo se cifri od 500 miliona dinara koje smo uložili u Kovilj u polednjih šest godina - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

foto: Kurir

U prethodnih šest godina u toj Mesnoj zajednici izvedeni su mnogobrojni radovi, poput izgradnje prečistača otpadnih voda vrednosti 243 miliona dinara, zatim izgradnje Ulice Stevana Pešića vrednosti blizu 70 miliona dinara, bus okretnice i javnog osvetljenja, asfaltiranje mnogobrojnih ulica, a izgrađeno je čak šest dečijih igrališta i jedna teretana na otvorenom. U toku je izrada tehničke dokumentacije atmosferske kanalizacije u slivovima Ribarskoj ulici i Ulici Duška Vickova, kao i izrada tehničke dokumentacije za projekat „46 urbanih džepova – mikrolokacija Kovilj“, odnosno za urbani džep na Trgu oslobođenja u tom mestu.

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track