ATAŠE RUSIJE U VRANJSKOJ GIMNAZIJI: U okviru Ruskog kutka uče se jezik i kultura ove zemlje (FOTO)
Foto: Kurir.rs/T.S.

vranje

ATAŠE RUSIJE U VRANJSKOJ GIMNAZIJI: U okviru Ruskog kutka uče se jezik i kultura ove zemlje (FOTO)

Srbija -

Gimnaziju “Bora Stanković” u Vranju i Ruski kutak ove škole su posetili ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denis Krugov, predstavnici Ruskog Doma kao i učesnici Međunarodnog filmskog festivala "Most" iz Rusije, ali i ostalih zemalja.

foto: Kurir.rs/T.S.

- Vranjski Gimnazijalci su na najbolji način gostima predstavili svoju školu i aktivnosti koje sprovode na polju izučavanja ruskog jezika i ruske kulture uz bogat program. Ovo je, inače, drugi poseta od kada Gimnazija sarađuje sa Centrom za razvoj kreativnosti, na čelu sa Milicom Janjić, glavnim koordinatorom ovog Međunarodnog filmskog festivala, kaže direktor škole Suzana Mišić Stanković.

foto: Kurir.rs/T.S.

Profesor ruskog jezika, Danijela Spasić govori o sprovedenoj međunarodnoj saradnji između Gimnazije i ruskih školskih institucija.

foto: Kurir.rs/T.S.

Nastupio je i Ruski hor.

foto: Kurir.rs/T.S.

- Kako je prošle godine Gimnaziju i Ruski kutak u okviru ove manifestacije posetio Dmitrij Jegorov, šef Odseka za kulturu, omladinu i sport pri Ruskom Domu i poneo prelepe utiske iz vranjske Gimnazije u vezi interesovanja i angažovanja učenika za ruski jezik, nadamo se da će i ova poseta biti još jedna podrška za naredne aktivnosti na polju negovanja jezika, razmene kulture dveju zemalja, kažu u ovoj školi.

(Kurir.rs/T.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track