PRVI PUT U TAKOVU: Promocija podoficira Vojske Srbije
Foto: Opština Gornji Milanovac

Svečanost je zakazana za 27. septembar u 12 časova

PRVI PUT U TAKOVU: Promocija podoficira Vojske Srbije

Srbija -

Promocija podoficira Vojske Srbije u podoficirske činove, ove godine, po prvi put, Vojska Srbije će organizovati u Takovu.

Svečanost je zakazana za 27. septembar u 12 časova, kada će biti promovisana najmlađa klasa podoficira, nakon završetka osnovnog kursa za podoficire i klasa srednjih vojnih škola.

Na sastanku predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića i komandant a Centra za obuku veze i informatike potpukovnika Nenada Dražinca rećeno je da je 27. septembra predviđeno promovisanje oko 150 podoficira, a na samoj svečanosti se očekuje preko 400 podoficira, oficira, profesionalnih vojnika.

- Velika nam je čast što će se svečanost od sada održavati u Takovu, u spomen-kompleksu koji je posvećen Drugom srpskom ustanku. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane gospodinu Vulinu, koji su prepoznali takovski kraj kao kraj koji je nosilac moderne srpske istorije, jer ako ne poznajemo svoju istoriju, ako je ne negujemo, nećemo imati ni kvalitetnu budućnost. S ponosom smo prihvatili i predlog za ime novog auto-puta koji prolazi kroz naš kraj, a auto-put nosi ime Miloša Velikoga, Miloša Obrenovića, koji je podigao Drugi srpski ustanak, baš u Takovu, na mestu gde će prvi put biti promovisani podoficiri-rekao je Kovačević.

Do sada se promocija podificira odigravala u Centru za obuku podoficira „Milunka Savić“ u Pančevu.

- Očekujemo da će ta tradicija od sada biti u Takovu. Ovo će doprineti promociji i samog Centra za obuku veze i informatike, ali i našeg grada, koji ima najbolju saradnju sa Vojskom- rekao je Dražinac na satanku sa prvim čovekom gornjomilanovačke opštine..

Program će obuhvatiti defile svih jedinica, uručenje nagrada najboljim podoficirima i nalet aviona i helikoptera Vojske Srbije, koji su upravo stigli iz Ruske Federacije.

(Kurir.rs/D.A./Foto: Opština Gornji Milanovac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track