SPREMAJU SE ZA PREDSTOJEĆU ZIMSKU SEZONU: Za metar drva u Kraljevu treba izdvojiti i do 50 evra
Foto: Dado Đilas

ponuda

SPREMAJU SE ZA PREDSTOJEĆU ZIMSKU SEZONU: Za metar drva u Kraljevu treba izdvojiti i do 50 evra

Srbija -

Kraljevčani se ovih dana užurbano pripremaju za predstojeću zimsku sezonu, a oni koji do sada nisu kupili drva i ugalj, mogu to da učine u narednom periodu, jer su stovarišta i prodajna mesta u ovom gradu dobro snabdevena.

Cena ogrevnog drveta ista je kao i prošle godine u ovo vreme i kreće se između 43 i 45 evra po kubiku, dok je cena kubnog metra iscepanih drva oko 50 evra.

- Sezona prodaje krenula je još u aprilu i trajaće do kraja oktobra, a najtraženija je bukovina. Oni koji su ranije kupili drva, ili su ih naručili s proleća, mogli su jeftinije da prođu, ali ni sada nije kasno da se spreme za zimu, kaže jedan od prodavaca drva na kraljevačkoj pijaci.

Ugalj “lignit” u gradskim stovarištima nudi se po cenama od 8.900 do 9.500 dinara, a za tonu “sušenog uglja” treba izdvojiti od 10.500 do 14.000 dinara.

Tona drvenog peleta košta između 150 i 170 evra, a stovarišta nude i besplatan prevoz građanima koji žive u krugu od 10 kilometara od ovih prodajnih mesta.

Za struganje i cepanje drva treba angažovati majstore koji ovu uslugu u Kraljevu naplaćuju oko 500 dinara po metru ogrevnog drveta, a oni koji ih samo cepaju to čine za nekih 250 do 300 dinara po metru kubnom.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track