POČELA SA RADOM CENTRALNA KUHINJA PU „RADOSNO DETINJSTVO“ U NOVOM SADU: Najveći objekat ovog tipa u regionu, dnevno 60.000 obroka
Foto: Pokrajinska vlada

POČELA SA RADOM CENTRALNA KUHINJA PU „RADOSNO DETINJSTVO“ U NOVOM SADU: Najveći objekat ovog tipa u regionu, dnevno 60.000 obroka

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorili su danas novi objekat centralne kuhinje Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu, najveći objekat ovog tipa u regionu, u kom se dnevno spremi 60.000 obroka i u kom je zaposleno 120 radnika.

„Zajedničkim snagama završili smo objekat kakav ne postoji u našem okruženju. Ovo je primer i saradnje i postavljanja standarda koje želimo da prenesemo i na druge oblasti. Sve projekte koje smo dogovorili sa Gradom Novim Sadom mi smo i realizovali“, kazao je predsednik Mirović.

U Pokrajinskoj vladi, biće održan saastanak sa svim predstavnicima lokalnih samouprava radi definisanja ciljeva i prioriteta. Idemo u nove projekte u 2020. godini sa budžetom od 80 milijardi dinara, koji je, za gotovo 18 milijardi dinara veći nego budžet koji nam je ostavila prethodna Pokrajinska vlade, kazao je predsednik Mirović.

Najveća ustanova koja funkcioniše na teritoriji Grada Novog Sada „Radosno detinjstvo“ posle mnogo godina čekanja, zahvaljujući saradnji sa Pokrajinskom vladom dobila je najmoderniju centralnu kuhinju sa pratećom logističkom podrškom, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Više od 600 miliona dinara koštao nas je ovaj objekat, a Pokrajinska vlada obezbedila je više od 400 miliona dinara. Grad Novi Sad i Pokrajinska vlada nastavljaju da razvijaju i Novi Sad i AP Vojvodinu i našu Srbiju“, dodao je gradonačelnik Vučević.

Direktor PU „Predškolske ustanove“ Marijana Popov kazala je ovom prilikom da ova centralna kuhinja i tehnički i prostorno omogućava pripremu kvalitetnijih i raznovrsnijih obroka, uz visok stepen kontrole bezbednosti hrane, kao i pripremu hrane deci koja su u posebnom režimu ishrane.

Otvaranju centralne kuhinje prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Кovačević.

Foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track