ZAUZDAN POŽAR NA MEDVEDNIKU: Vatra progutala hektar bukove šume
Foto: AP/Ilustracija

ZAUZDAN POŽAR NA MEDVEDNIKU: Vatra progutala hektar bukove šume

Srbija -

VALJEVO - Požar koji je prošlog ponedeljka buknuo na planini Medvednik stavljen je pod kontrolu. Vatra, koja je izbila na potezu između vrha Medvednika i zaseoka Mijači u mestu Ravne livade, zahvatila je blizu jednog hektara bukove šume.

Na gašenju požara angažovane su vatrogasne ekipe i radnici Šumske uprave Valjevo. Kako saznajemo vatra je stavljena pod kontrolu i nema bojazni od daljeg širenja jer nema otvorenog plamena iako vatra i dalje tinja.

Prema trenutnim informacijama na terenu se nalazi jedna vatrogasna ekipa sa dva kamiona za gašenje požara i desetak ljudi iz Šumske uprave. Pretpostavlja se da je požar izbio nakon udara groma, jer je početkom protekle sedmice u ovom delu Medvednika bilo dosta grmljavine.

Kako nam je rečeno, najpre je na jednoj čistini došlo do paljenja suvog rastinja, nakon čega je vetar proširio plamen na obližnju šumu. Iako se radi o teško pristupačnom terenu zahvaljujući brzoj reakciji šumara i vatrogasaca sprečeno je dalje širenje požara, a pričinjena šteta nije velika jer se radi o lošoj sastojini bukve.

(Kurir.rs/S.S/Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track