PROKUPČANI U ŠOKU! NEKO UBIJA PSE PO GRADU: Podneta krivična prijava, a na društvenim mrežama nude 500 evra za informaciju o trovačima!
Foto: Kurir

pobijeno 10 pasa

PROKUPČANI U ŠOKU! NEKO UBIJA PSE PO GRADU: Podneta krivična prijava, a na društvenim mrežama nude 500 evra za informaciju o trovačima!

Srbija -

PROKUPLjE - Prokupčani su podneli krivičnu prijavu osnovnom javnom tužilaštvu zbog trovanja više od deset pasa. Oni su prijavu podneli protiv NN lica za koje se sumnja da je počinio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, a njihov korak podržali su građani svojim potpisima.

- Samoinicijativno smo se okupili preko Fejsbuka, kada smo videli stravične slike uginulih pasa. Obratićemo se i Gradu Prokuplju jer želimo da nam odgovore šta su oni preduzeli da zaštite pse lutalice, koji su po zakonu vlasništvo grada - kaže Dragana Petrović jedna od okupljenih građana.

Ona dodaje da među otrovanim psima ima i vlasničkih i da su za to saznali večeras, kada su ti vlasnici došli da podrže ideju.

foto: Kurir

- Moj pas je onaj koji je ležao ispred Gradske kuće. Stalno prati mog sina kada krene u grad - kazao je vlasnik jednog od otrovanih pasa.

Poslednje trovanje zabeleženo je 18. septembra. Tada je od otrova koji je prosut po gradu ubijeno sedam pasa. Ranije u dva navrata na isti način ubijeno je još najmanje četiri pasa.

foto: Kurir

U prokupačkoj policiji danas nam je potvrđeno da su i oni podneli krivičnu prijavu protiv NN lica i prosledili je Osnovnom tužilaštvu, a obavestili su i Veterinarsku inspekciju. Ostaje da se vidi koje će korake preduzeti Osnovno tužilaštvo u Prokuplju.

Poslednje trovanje pasa izazvalo je razne reakcije, ali je mnogo više onih koji osuđuju taj čin, od onih koji ga brane. Tako se među mnogim komentarima pojavila i ponuda za ime lica koje je odgovorno. Naime, jedan građanin javno je ponudio 500 evra onom ko mu otkrije ko je odgovoran za trovanje pasa.

Kurir.rs/B.R.

Foto B. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track