SKADAR NA BANJŠTICI DOBIO NOVOG VLASNIKA: Neizgrađeni hotel u Vranjskoj Banji kupila kompanija iz Beograda
Foto: T.S.

POSLE 40 GODINA sudskih sporova

SKADAR NA BANJŠTICI DOBIO NOVOG VLASNIKA: Neizgrađeni hotel u Vranjskoj Banji kupila kompanija iz Beograda

Srbija -

U oglasu za prodaju naznačeno je da se prodaje zemljište, a ne objekat, koji je kupac u obavezi da sruši o svom trošku

VRANJSKA BANJA - Čuveni “Skadar na Banjštici” u Vranjskoj Banji, kako su neizgrađeni hotel nazvali stanovnici te gradske opštine, dobio je novog vlasnika.

Hotel je kupila kompanija iz Beograda. Procedura u vezi prodaje završena je u avgustu, izjavio je u Vranju, narodni poslanik Slaviša Bulatović. „Najbitnije je da je taj hotel konačno dobio novog vlasnika, posle četrdeset godina vođenja sudskih sporova. U avgustu je završena procedura u vezi prodaje neizgrađenog hotela u Vranjskoj Banji.

1 / 4 Foto: T.S.

Ono što ja znam je da je novi vlasnik u obavezi da taj hotel poruši, jer postoji rešenje Građevinske inspekcije da objekat mora da se sruši zbog bezbednosti, s obzirom da ne može da bude priveden nameni.

Novi vlasnik prilikom kupovine je preuzeo obavezu da hotel sruši. Objekat je počeo da se gradi pre više od 40 godina i držao je građane Vranjske Banje kao taoce“, izjavio je novinarima Bulatović. Banjčani su ovaj objekat nazvali „Skadar na Banjštici“.

foto: T.S.

U oglasu za prodaju naznačeno je da se prodaje zemljište, a ne objekat, koji je kupac u obavezi da sruši o svom trošku.

Početna cena zemljišta iznosila je nešto više od 250.000 evra. Bulatović smatra da bi se većina građana složila, da bi Vranjska Banja imala potpuno drugačiji izgled da je taj hotel pre 40 i više godina završen i da za građane te gradske opštine dolaze bolji dani.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track