500 BESPLATNIH LEKARSKIH PREGLEDA OBAVLJENO U LOZNICI ZA JEDAN DAN: Među pacijentima najviše penzioneri
Foto: T.Ilić

akcija na nivou cele srbije

500 BESPLATNIH LEKARSKIH PREGLEDA OBAVLJENO U LOZNICI ZA JEDAN DAN: Među pacijentima najviše penzioneri

Srbija -

LOZNICA - Posle letnje pauze danas (22.9) je nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda pa su građani po petnaesti put mogli da prekontrolišu svoje zdravlje na ovaj način.

U lozničkoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ Lozničani su, od 8 do 16 sati, dolazili da obave preventivne ultrazvučne preglede stomaka, ORL preglede, odnosno uva, grla i nosa, urade opšti tumor marker, EKG preglede, izmere nivo šećera u krvi i prekontrolišu krvni pritisak.

foto: T.Ilić

Ukupno je bilo 160 pacijenata, obavljeno je oko 500 pregleda, a najveće interesovanje bilo je za ultrazvuk stomaka koji je urađen za 122 osobe i tumor markere za 88 pacijenata.

Na današnjim pregledima bilo je angažovano više od 50 medicinskih radnika, a ponovo je bio veliki odziv građana, uglavnom penzionera ali i onih ljudi koji žive na selu i koji zbog posla ne mogu da dođu na preglede tokom radnih dana.

Neki su baš poranili pa došli i dva sata pre početka pregleda kako bi što pre došli do lekara.

Prema rečima portparola Opšte bolnice Dragane Vasiljević, u dosadašnjim preventivnim pregledima koje je pokrenulo Ministarstvo zdravlja u Loznici je lekare posetilo više od tri hiljade građana, a od toga je oko deset odsto njih poslato na dalju dijagnostiku, ili lečenje.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track