Najnovije vesti

UŽAS! PRVAKA U KURŠUMLIJI POLILI LEDENOM VODOM NA VELIKOM ODMORU: Dete u šoku, kući ga mokrog do gole kože dovezao pedagog
Foto: Shutterstock

strašno

UŽAS! PRVAKA U KURŠUMLIJI POLILI LEDENOM VODOM NA VELIKOM ODMORU: Dete u šoku, kući ga mokrog do gole kože dovezao pedagog

Srbija

Za vreme odmora nepoznati dečaci polili su hladnom vodom jednog prvaka OŠ "Miloje Zakić" u Kuršumliji koga je pedagog, nakon incidenta, odvezao kući. I dok u školi ceo dan ne odgovaraju na telefonske pozive novinara, u Ministarstvu prosvete kažu da "preduzimaju sve mere u okviru svojih nadležnosti".

Incident se dogodio u petak, 20. septembra tokom prepodneva i zasad je nejasno kako je došlo do njega i ko je mališana polio hladnom vodom.

Iako majka dečaka nije želela da komentariše slučaj, već je kratko potvrdila da joj je dete iz škole dovezeno "mokro do gole kože", na svom Fejsbuk profilu napisala je da joj nije jasno ko bi uradio tako nešto, ali i ko pazi decu u školi.

- Ne mogu da verujem da se ovo dešava u školama. Moje, dete prvog razreda, dovezao je pedagog kući celog mokrog, od glave do pete. Po ovoj hladnoći. Ja sam u šoku. Da li neko pazi na tu decu - napisala je Kuršumličanka na Fejsbuku.

Njen status komentarisali su brojni Kuršumličani, a u školi su joj, kaže, zamerili što se požalila.

- Izrevoltirana onim što se desilo mom detetu napisala sam na Fejsbuku, što su mi zamerili juče u školi. Možda sam ja prenaglila, ali su me zvali iz Ministarstva u Beogradu i rekli da su obavešteni, te da će ispitati čitav slučaj – kaže zabrinuta majka prvaka.

U školi se povodom ovog slučaja nisu oglašavali, a prema nezvaničnim informacijama, deo učitelja bio je toga dana odsutan jer su bili na Učiteljijadi koja se održavala na Ohridu u Makedoniji. Anonimnu prijavu je Ministarstvu prosvete, navodno, prosledio građanin.

U Ministarstvu su za Južne vesti samo kratko potvrdili da se incident dogodio.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je obavešteno o ovom slučaju. Uspostavljen je kontakt sa nadležnima, koji preduzimaju korake u okviru svojih ingerencija, a uključena je i Školska uprava i Inspekcija – kažu u Ministarstvu.

Naglašavaju da se u ovim i ostalim sličnim situacijama Ministarstvo drži propisa i procedure, vodeći računa prvenstveno o deci.

(Kurir.rs/Južne vesti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...