MATURANT IZ ZAJEČARA UČINIO JE PODVIG DOSTOJAN DIVLJENJA: Kroz prozor pekare ugledao čoveka koji se gušio komadom hrane, odmah je pritrčao A NJEGOVA REAKCIJA JE SPASLA ŽIVOT
Foto: Južne vesti/Privatna arhiva

HRABRO I HUMANO

MATURANT IZ ZAJEČARA UČINIO JE PODVIG DOSTOJAN DIVLJENJA: Kroz prozor pekare ugledao čoveka koji se gušio komadom hrane, odmah je pritrčao A NJEGOVA REAKCIJA JE SPASLA ŽIVOT

Srbija -

Dimitrije Stanojević, maturant Medicinske škole u Zaječaru, primenivši Hajmlihov zahvat spasio je čoveka koji se gušio. Sve je dogodilo u petak ujutru ispred pekare u Zaječaru, a on je pomogao čoveku dok nije došla Hitna pomoć.

Ovaj mladić, rodom iz Svrljiga, dok je kupovao doručak, kroz prozor pekare primetio je da čoveku nije dobro, piše Glas Zaječara.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

- Sve se dogodilo oko 8 sati kada sam išao po doručak. Video sam kroz prozor da se jedan čovek guši. Istrčao sam napolje i njegova žena mi je rekla da se zadavio. Brzo sam krenuo da radim Hajmlihov zahvat i rekao ljudima u pekari da zovu Hitnu pomoć. Lekari su potom aspiratorom izvukli sve, reanimirali ga i odvezli u bolnicu - prepričava Stanojević.

Njegov otac, Vlada Stanojević, inače radnik svrljiškog vrtića “Poletarac”, za Južne vesti kaže da je ponosan na Dimitrija.

- Dima, kako ga zovu svi drugari, nimalo se ne razlikuje od svojih vršnjaka i vaspitan je da uvek i bilo kome pomogne u nevolji. Naravno da sam ponosan na njega i, ako se po jutru dan poznaje, biće pre svega dobar čovek i odličan lekar - kaže otac ovog mladića.

Nakon završetka srednje škole, ovaj hrabri mladić iz Svrljiga planira da nastavi studije medicine.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Direktor škole: Srećni smo i ponosni na našeg učenika

Davor Janković, direktor Medicinske škole u Zaječaru, kaže da je srećan jer je njihov učenik pokazao humanost i hrabrost.

Ne mogu da opišem koliko sam srećan i zadovoljan što je Dimitrije iskazao humanost i sve vrednosti koje promoviše Medicinska škola. Pokazao je hrabrost i spremnost da primeni znanje koje mu prenose nastavnici - rekao je Janković.

Iako ga je i javno pohvalio, to će, kaže, učiniti i na prvom Nastavničkom veću.

(Kurir.rs/Južne vesti/Glas Zaječara, B. STamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track