REKORDNO VELIKI BUDŽET KRALJEVA: Više od 4 milijarde dinara u gradskoj kasi
Foto: J.S.

za 2019. godinu

REKORDNO VELIKI BUDŽET KRALJEVA: Više od 4 milijarde dinara u gradskoj kasi

Srbija -

Gradsko veće grada Kraljeva usvojilo je izmene i dopune Odluke o budžetu grada Kraljeva za 2019. godinu, kojima su predviđeni prihodi u ukupnom iznosu od četiri milijarde četrdeset osam miliona dinara, što je rekordan iznos do sada.

- Ovo je prvi put da je budžet Grada Kraljeva prešao granicu od četiri milijarde dinara. Treba reći da je 2016. godine, prema završnom računu budžeta, ukupan iznos prihoda bio oko dve milijarde šest stotina miliona dinara. To je još jedan dokaz da se izvorni prihodi i transfer na sredstva uvećavaju iz godine u godinu, kaže Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prema njegovim rečima, u odnosu na prethodnu godinu, prihodi u gradskoj kasi ove godine, veći su za 163 miliona dinara, a očekuje se i značajan priliv sredstava koje je Vlada Republike Srbije dodelila Kraljevu za izgradnju kompletne infrastrukture za stanove za pripadnike bezbednosnih službi u Voćarevim livadama.

U tu svrhu Vlada je obezbedila 374, 4 miliona dinara i ta sredstva bi trebalo uskoro da budu uplaćena na račun Grada Kraljeva.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track