KONJI TERORIŠU PROKUPČANE: Ulaze u dvorišta, građani se zaključavaju, od straha ne smeju da izađu iz kuće
Foto: Kurir/B.R.

panika zavladala u gradu

KONJI TERORIŠU PROKUPČANE: Ulaze u dvorišta, građani se zaključavaju, od straha ne smeju da izađu iz kuće

Srbija -

PROKUPLJE- Kod pomoćnog stadiona u Prokuplju i duž keja na reci Toplici, stalno je prisutno nekoliko konja.

Građani, koji prolaze su u panici, a pre dva dana zabeležen je slučaj da je jednu Prokupčanku jurio konj. Iako su upoznati sa situacijom, u lokalnoj samoupravi još nisu rešili problem tih konja, kao ni štale koja je nelegalno napravljena ispod jednog od dva mosta na ovoj reci u samom gradu.

-Pre dva dana ušla je kobila sa ždrebetom u moje dvorište. Kada sam probala da je izbacim okrenula se ka meni i ja sam se uplašila i zaključala u kuću. Ne znam koliko su dugo bili u mom dvorištu, ali mesecima ti konji bez ikakve kontrole šetaju i plaše ljude i decu - kaže Prokupčanka koja je doživela neprijatnost.

foto: Kurir/B.R.

Obično ih je četiri i oni su pušteni da se slobodno šetaju po ovom potezu. Kako je to prostor bukvalno u centru grada i nedaleko od Kompanije „Leoni“ često kada konji izađu na asflat, radnici ne mogu da pređu ulicu i uđu u fabriku. Deca koja dolaze da treniraju na pomoćnom stadionu, ili da se igraju, stalno su uplašenah. Do skoro pomoćni stadion nije bio ograđen, pa su s decom koja treniraju, šetali konji i svinje. Na sreću, nedavno je barem taj problem rešen, ali su životinje ostale da slobodno šetaju.

U prokupačkoj Gradskoj upravi kažu da je komunalna inspekcija izlazila na teren i podnela prekršajne prijave.

(Kurir.rs/B.R.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track