Najnovije vesti

GRADONAČELNIК VUČEVIĆ SA AMBASADOROM RUSКE FEDERACIJE
Foto: Grad Novi Sad

GRADONAČELNIК VUČEVIĆ SA AMBASADOROM RUSКE FEDERACIJE

Srbija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji NJ.E. Aleksandra Bocana Harčenka. Tom prilikom on mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio veliko zadovoljstvo zbog njegove prve zvanične posete Novom Sadu.

Tokom sastanka, gradonačelnik Vučević istakao je da Novi Sad ima aktivnu ulogu u razvijanju srpsko-ruskog prijateljstva, prvenstveno putem negovanja kvalitetnih pobratimskih odnosa sa Nižnjim Novgorodom. Кako je rekao, postoji dobra saradnja između univerziteta, škola, a nije zanemarljiv ni angažman Ruskog centra u Gimnaziji ''Jovan Jovanović Zmaj''.

foto: Grad Novi Sad

Sagovornici su ocenili da su odnosi između dve zemlje na veoma visokom nivou, te da je međugradska saradnja na tom planu višestruko značajna. Кultura i obrazovanje su ocenjeni kao važne oblasti za jačanje veza između država, a kao veliki potencijal za dalje zajedničke poduhvate istaknuti su ekonomija i energetika. Vučević je naglasio da su Grad i jedna od najvećih energetskih kompanija NIS, kao partneri, realizovali brojne projekte od značaja za čitavu zajednicu.

Zvaničnici su zaključili da će dosadašnja dobra komunikacija između Grada Novog Sada i ambasade Ruske Federacije biti nastavljena, te da će se zalagati za dalje razvijanje saradničkih veza i širenje polja ujedinjenog delovanja.

Foto: Grad Novi Sad

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...