MALI FUDBAL ZA HELENU: Humanitarni turnir u malom fudbalu za pomoć četvorogodišnjoj devojčici odigran u lozničkom SC Lagator
Foto: Kurir/T.Ilić

pomozimo

MALI FUDBAL ZA HELENU: Humanitarni turnir u malom fudbalu za pomoć četvorogodišnjoj devojčici odigran u lozničkom SC Lagator

Srbija -

LOZNICA – Humanitarni turnir u malom fudbalu za pomoć četvorogodišnjoj Heleni Gavran iz Beograda, odigran je danas (4.10) u lozničkom SC ‘’Lagator’’. Volonter Kancelarije za mlade i koordinator ove humanitarne akcije, Ivan Nikolić potvrdio je da je učestvovalo pet kadetskih selekcija, a prikupljeno je nešto više od 26 hiljada dinara.

foto: Kurir/T.Ilić

Prema njegovim rečima na turniru su učestvovale ekipe lozničkih srednjih škola Gimnazije ‘’Vuk Karadžić’’,’’Sveti Sava’’ i Tehničke kao i ovdašnjih fudbalskih klubova Podrinje i Jadar.

- Ovim turnirom humanitrana akcija za malu Helenu nije okončana. Do sredine iduće sedmice prikupljeni novac treba da uplate lozničke srednje škole i FK Podrinje i tada ćemo znati kakav je učinak. Planiramo nove akcije za pomoć Heleni, a na koji način ćemo to učiniti saopštićemo narednih dana – rekao je Nikolić posle završenog turnira.

foto: Kurir/T.Ilić

Zdravstveni problemi male Helene počeli su letos kada joj je dijagnostifikovan hidrocefalus. Osim toga ima i tumor na malom mozgu (meduloblastom IV gradus) koji može da metastazira, a za njeno hitno lečenje u Francuskoj potrebno je 545.000 evra.

Koordinator ove humanitarne akcije podseća da svako može pomoći lečenje devojčice i slanjem SMS poruke 707 na 3030.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track