BOŽIMIR ZA STRUJU DUGUJE SAMO BOGU: Zbog onoga što takovski domaćin ima, celo selo zagleda u njegovo dvorište (FOTO)
Foto: RINA

ogrejalo ga sunce

BOŽIMIR ZA STRUJU DUGUJE SAMO BOGU: Zbog onoga što takovski domaćin ima, celo selo zagleda u njegovo dvorište (FOTO)

Srbija -

Gornji Milanovac – Porodicu Milosavljević iz takovskog sela Drenova pre nekoliko godina ogrejalo je sunce. U seosku kuću Stana i Božimir vratili su se iz grada, nakon što su pre 14 godina ostali bez posla.

“Kuća je stara skoro 200 godina, a oko četiri decenije u njoj niko nije živeo. Prvo smo boravili bez struje, koristeći fenjer, lampu, petrolejku i na taj način smo osvetljivali domaćinstvo”, priča Božimir.

foto: RINA

Nakon godina provedenih u mraku, Milosavljevići su petrolejku u svojoj brvnari zamenili solarnim panelima, pa su konačno i u njihovom domaćinstvu zasijale sijalice.

foto: RINA

“Radi mi frižider, televizija, sijalice, a može i šporet po potrebi. U ovim brdima sada imam sasvim dovoljno struje za naše potrebe”, kaže Božimir.

foto: RINA

Zbog komšijskih nesuglasica uvođenje električne energije ovu porodicu koštalo bi oko 2.500 hiljade evra, zbog toga su odlučili da se oslone na najjeftini izvor energije i uložili duplo manje u solarne panele. Nisu se pokajali zbog svoje odluke, koja im se već isplatila.

foto: RINA

“Ovo je najbolja odluka koju sam mogao da donesem, jer ja sada za struju dugujem samo Bogu”, navodi Božimir.

Kuća Milosavljevića često je na meti znatiželjnih prolaznika, ali i komšija koji bi rado pristali da i njih sunce ogreje.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track