BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA NIJE UGROŽENA: Ponovo krađa železničkih kablova na mostu preko Nišave
Foto: Marina Lopičić

INFRASTRUKTURA ŽELEZNICA SRBIJE

BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA NIJE UGROŽENA: Ponovo krađa železničkih kablova na mostu preko Nišave

Srbija -

Na mostu preko reke Nišave, između železničkih stanica Crveni Krst i Ćele Kula u Nišu, noćas su 40 minuta posle ponoći ponovo ukradeni železnički kablovi koji, pored ostalog, regulišu rad uređaja putnih prelaza u ovom gradu, ali bezbednost saobraćaja na putnim prelazima u Nišu nije ugrožena.

Kako je saopštila "Infrastruktura železnica Srbije", zbog ove krađe železničkih kablova ne rade automatski putni prelazi u ulicama Hilandarskoj i Jug Bogdanova i nije moguće njihovo automatsko uključenje, ali će radom ovih uređaja upravljati otpravnici vozova u železničkim stanicama Niš i Crveni Krst.

Zbog ovakvog načina rada, tokom današnjeg dana moguće je da rampe na ovim putnim prelazima budu duže spuštene prilikom prolaska vozova, nego što je to slučaj kada rade automatski uređaji putnog prelaza, stoj u saopštenju.

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" procenjuju da će kablovi na ovom delu pruge kroz Niš biti popravljeni tokom dana, a nasilnom prekidu i krađi železničkih kablova na ovom delu niške pruge odmah je obavešten i MUP, pa su pripadnici policije izvršili tokom noći uviđaj na terenu.

Podseća se da su na ovom istom mestu 16. septembra nepoznati počinioci ukrali oko 100 metara železničkog kabla i na više mesta ga oštetili, čime je tada "Infrastrukturi železnice Srbije" naneta direktna materijalna šteta od oko 400.000 dinara, ne računajući stajanje i kašnjenja vozova.

Samo u železničkom čvoru Niš dogodi se prosečno godišnje oko pedesetak ovakvih krađa delova železničke infrastrukture, a direktna materijalna šteta od toga prosečno godišnje iznosi oko četiri i po miliona dinara, kaže se u saopštenj.

"Infrastruktura železnica Srbije" zahteva da se počinioci ove i sličnih krađa otkriju i najstrožije kažnjavaju, jer osim materijalne štete ovakvi slučajevi ugrožavaju redovitost i bezbednost železničkog saobraćaja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track