OBRT U ARANĐELOVCU: Nisu đaci nego penzioneri?! Zabunu unela deca koja su bila pored autobusa
Foto: Kurir/D.A.

osim materijalne štete nema povređenih

OBRT U ARANĐELOVCU: Nisu đaci nego penzioneri?! Zabunu unela deca koja su bila pored autobusa

Srbija -

ARANĐELOVAC - U saobraćajnoj nesreći koja se danas pre podne dogodila na ulazu u Staro zdanje, autobus kruševačkih registarskih oznaka prevozio je ekskurziju sa penzionerima, i osim materijalne štete nema povređenih, potvrđeno nam je u kragujevačkom MUP-u .

Prema rečima očevidaca, prva vest da je reč o đačkoj ekskurziji, unela su deca koja su se nalazila u i pored autobusa, i koja su verovatno bila sa bakama i dekama, a obilazak ovog spomenika omiljen je kod osnovaca i srednjoškolaca.

Inače, saobraćajna nesreća izazvala je totalni kolaps u gradu, a policija je stabilizovala stanje oko 14 sati kada je završen uviđaj.

Sa sada nema vesti o materijalnoj šteti, s obzirom da se radi o starom istorijskom spomeniku, u okviru „Starog zdanja” čija je izgradnja završena je 1872. godine, ima status kulturno-istorijskog spomenika i pod zaštitom je države. Jedan je od najlepših primera arhitekture srpskog romantizma koji je projektovao minhenski đak Kosta Šreplović i prvobitno je bio namenjen za Narodnu skupštinu Srbije.

Knez Mihailo Obrenović 1859.godine počeo je njegovu gradnju. Na licu mesta ostao je autobus i čeka se mehanizacija koja će obezbediti da ne padne deo kapije, pošto je beton vidljivo napukao.

(Kurir.rs/D.A./Foto kurir D.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja