Na lokaciji Hipodrom gradiće se akva-park

Kragujevac

Na lokaciji Hipodrom gradiće se akva-park

Srbija -
Izgradnja zabavnog i akva-parka planirana je na oko 23 hektara na lokaciji "Hipodrom" u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija

KRAGUJEVAC - Izgradnja zabavnog i akva-parka planirana je na oko 23 hektara na lokaciji "Hipodrom" u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija, najavili su danas predstavnici Gradskog veća."Lokalna samouprava neće odustati od te investicije, uprkos protivljenju nekih grupa građana koji štite svoje interese na tom zemljištu", rekao je član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević.Na lokaciji "Hipodrom", gde bi trebalo da bude izgrađen zabavni kompleks, nalazi se staza koja se koristi za uvežbavanje konja, a u neposrednoj blizini su kafana, štale za konje i stambeni objekti.

Prema rečima Vasiljevića, planovima gradske uprave za "Hipodrom" se protive "oni koji su zidali bespravno ili zarađuju čuvajući nečije konje".

Vasiljević je istakao da je Grad uknjižio na sebe kompletno zemljište na toj lokaciji, a da su svi objekti na "Hipodromu" podignuti od 2000. do 2004 godine "nelegalna gradnja".

Planirano je, kako je dodao, da "Hipodrom" dobije novi urbanistički izgled, pri čemu bi jedino bila zadržana staza, ali ne i ergela i štale.

"Ta kolonija će biti elitno naselje sa savremenim stambenim blokovima, trgovinama i zabavnim sadržajima", rekao je Vasiljević.U blizini "Hipodroma", na mestu gde su se nekada nalazile drvene barake, otvoren je ove godine šoping centar "Plaza", a izgrađene su i nove stambene zgrade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track