Mirović primio delegaciju konzularnog kora Baden-Virtemberga
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović primio delegaciju konzularnog kora Baden-Virtemberga

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju konzularnog kora nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg na čelu sa predsednikom Božidarom Vučurovićem.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi ocenjeno je da AP Vojvodina i Baden-Virtemberg imaju izuzetno dobru dugogodišnju saradnju na svim polјima.

foto: Pokrajinska vlada

Današnji susret odraz je dobre institucionalne i privredne saradnje ali i prilika za unapređenje odnosa u svim oblastima od interesa za obe pokrajine, sa akcentom na ekonomska pitanja, kazao je predsednik Mirović.

Najviše stranih direktnih investicija u našu zemlјu dolazi upravo iz SR Nemačke, i u tim kompanijama je zaposleno više od 60.000 radnika, podsetio je predsednik Mirović i dodao da je naša zemlјa stabilna i spremna za nova direktna ulaganja kroz postojanje novih 11 industrijskih zona koje smo izgradili širom AP Vojvodine.

foto: Pokrajinska vlada

Pokrajina Baden-Virtemberg druga je po jačini privrede u SR Nemačkoj, i po ekonomskoj snazi jedna je od najbogatijih regiona u Evropi, kazao je Vučurović i istakao da je današnji susret bio dobra prilika da povežemo naše privrednike i razvojne agencije. Delegaciju čine ugledni nemački privrednici koji su ujedno i počasni konzuli velikog broja zemalјa u Štutgartu, dodao je Vučurović.

Sastanku je prisustvovao i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželј.

1 / 6 Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track