Sindikat: Kazne za napadače na komunalne policajce

Novi Sad

Sindikat: Kazne za napadače na komunalne policajce

Srbija -
Komunalna policija je tokom obavljanja poslova iz svoje nadležnosti svakodnevno izložena pretnjama i nasrtajima, a u ovom slučaju čak i fizičkom napadu, što je nedopustivo, kaže se u saopštenju Sindikalne organizacije Gradske uprave Novog Sada

NOVI SAD - Sindikalna organizacija Gradske uprave Novog Sada najoštrije osuđuje fizičko povređivanje svojih članova zaposlenih u komunalnoj policiji i traži kažnjavanje napadača, saopšteno je danas iz te sindikalne organizacije.

Sindikalci od nadležnih organa, kako se navodi u saopštenju, traže da se slučaj napada na komunalne policajce ispitaju do kraja i u skladu sa zakonom izreknu najoštrije kazne.

"Komunalna policija je tokom obavljanja poslova iz svoje nadležnosti svakodnevno izložena pretnjama i nasrtajima, a u ovom slučaju čak i fizičkom napadu, što je nedopustivo", kaže se u saopštenju u kojem se ističe da je "ovakvim ponašanjem pojedinaca napadnut integritet Skupštine grada koja je donela Odluku o uređenju grada koja zabranjuje izvođenje muzike uživo u sklopu letnjih bašta".

Kako se u ističe u saopštenju, Sindikalna organizacija Gradske uprave traži da se preduzmu sve mere kako bi se adekvatno sankcionisali navedeni prekršioci i zaštitili zaposleni koji sprovode zakonske odluke i odluke donete drugim aktima.

Dvoje radnika Komunalne policije napadnuto je u noći između petka i subote u jednom kafiću na kupalištu "Štrand" kada su od vlasnika kafića zatražili da prekine koncert koji se nije održavao u skladu za zakonskim odredbama.

Tom prilikom komunalni policajci Lena L. (26) i njen kolega Lazar D. (36) zadobili su lake telesne povrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track