GRADONAČELNIK NIŠA O NAPLATNIM RAMPAMA: Sve Nišlije besplatno oko Niša uz gradsku kartu za koju moraju da podnesu zahtev
Foto: Youtube Screenshot

uskoro potpune informacije

GRADONAČELNIK NIŠA O NAPLATNIM RAMPAMA: Sve Nišlije besplatno oko Niša uz gradsku kartu za koju moraju da podnesu zahtev

Srbija -

NIŠ - Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da će nakon postavljanja novih naplatnih rampi, svi građani Niša koji budu koristili auto-puta kao obilaznicu oko grada, moći to pravo da ostvare besplatno.

Kako je Bulatović objasnio na konferenciji za novinare, oni će to moći da ostvare uz pomoć kartica koje će besplatno dobijati na zahtev, prenose Niške vesti.

"U narednih nekoliko dana na sajtu grada i na sajtu Puteva Srbije imaćemo sve informacije oko načina i procedure kako će se doći do 'Gradske karte'. Nju će moći da koriste svi građani Niša koji žele da ostvare pravo korišćenja auto-puta na relaciji oko Niša besplatno", rekao je Bulatović.

On je dodao da će nove naplatne rampe olakšati protok automobila.

"Naplatna rampa Nais ima 11 propusnih kanala. Na novim naplatnim rampama biće ukupno 16 propusnih kanala koji će omogućiti i brži protok saobraćaja i izlazak na auto-put i bržu komunikaciju", rekao je gradonačelnik Niša.

"Neće biti promene fiksnog dela cene grejanja"

Bulatović je izjavio danas da Gradsko veće neće odobriti poskupljenje fiksnog dela cene daljinskog grejanja. On je najavio da će uskoro održati novu konferenciju na kojoj će tema biti cena grejanja. Nadzorni odbor JKP "Gradska toplana" predložio je pre dve nedelje Gradskom veću usvajanje novog cenovnika u kome bi varijabilni deo cene daljinskog grejanja poskupeo na šest dinara, umesto sadašnjih 5,83 dinara na šest dinara po kilovat satu, a fiksni deo cene bi bio povećan na 23,46 dinara, sa sadašnjih 21,18 dinara.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track