Najnovije vesti

Rekonstrukcija domova Gerontološkog centra u Subotici vredna 900 miliona dinara
Foto: Pokrajinska vlada

Rekonstrukcija domova Gerontološkog centra u Subotici vredna 900 miliona dinara

Srbija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Gerontološki centar u Subotici, gde su u toku radovi vredni više od 900 miliona dinara na rekonstrukciji i sanaciji Doma „Dudova šuma“ i Doma za odrasla lica.

Veoma sam zadovoljan radovima koje sam danas video u Subotici i saradnjom sa Kancelarijom za javna ulaganja. Naša osnovna dužnost je da obezbedimo korisnicima i zaposlenima bolje uslove za život i rad“, kazao je predsednik Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

„Nastavićemo i dalje zajedno rekonstrukciju objekata socijalne zaštite u Novom Sadu i u Bačkoj Topoli", dodao je Mirović i istakao da će se zajednički raditi i na rekonstruisanju regionalnih bolnica.

„Socijalna zaštita je najosetljivija oblast društva, i tu država i društvo pokazuju koliko su snažani i sposobni", kazao je Mirović.

Za nabavku medicinske i druge opreme Pokrajinska vlada je za Gerontološki centar u Subotici od 2016. godine do danas izdvojila 43,2 miliona dinara.

„Ovaj projekat koji smo danas obišli rezultat je zajedničkog rada Grada Subotice, Pokrajinske vlade i Kancelarije za javna ulaganja. Želimo da svi objekti Gerontološkog centra budu na najvišem mogućem nivou", izjavio je direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević.

„Nastavićemo zajedno da radimo ovaj posao sve dok poslednji objekat socijalne zaštite ne obnovimo. U ovom sektoru zatekli smo veoma devastirano stanje, sektor socijalne zaštite ranije je bio u zapećku, a danas nam je, što pokazujemo i na terenu, u vrhu prioriteta", kazao je direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

1 / 5 Foto: Pokrajinska vlada

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...