Najnovije vesti

OBRT! ZRENJANINSKI ĐACI OTPUTOVALI NA EKSKURZIJU I PORED ZABRANE POLICIJE: Decu su odvezli ISTI VOZAČI I ISTI AUTOBUSI, a evo kako je to moguće
Foto: Youtube Printscreen

iznenada po propisima

OBRT! ZRENJANINSKI ĐACI OTPUTOVALI NA EKSKURZIJU I PORED ZABRANE POLICIJE: Decu su odvezli ISTI VOZAČI I ISTI AUTOBUSI, a evo kako je to moguće

Srbija

Direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković, čiji su đaci jutros od strane policije sprečeni da krenu na ekskurziju, demantuje da je putovanje otkazano. Kaže da je sve po propisima, jer su sporne isprave vozača autobusa u procesu izrade i oni, navodno, mogu da voze.

 

- Autobusi su bili potpuno tehnički ispravni, a vozači su podneli zahtev za kvalifikacionu karticu (CPC), kaže Milan Radaković.

 

Kako nezvanično saznajemo, policija može na licu mesta tokom provere da ustanovi ispravnost ili neregularnosti autobusa i vozača, što se u ovom slučaju desilo, ali ne može da zabrani organizatoru da ponovo angažuje iste vozače.

 

Da podsetimo, pomenuta ekskurzija nije bila zvanično prijavljena policiji, ali je policija sama došla do saznanja da učenici imaju organizovano putovanje do Palića.

 

 

Policija je po saznanju odmah izašla na teren i posle provere obavestila da oba autobusa ispunjavaju uslove za prevoz dece, ali ne i vozači - nijedan od njih dvojice.

 

Kako nezvanično saznajemo, nijedan vozač nije imao kvalifikacionu karticu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, a jedan od njih nije imao ni ugovor o radu.

 

Policija je odmah zbog bezbednosti dece zabranila odlazak na ekskurziju đacima Zrenjaninske gimnazije.

 

(Kurir.rs/J.R/M.B)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...