Sević: Napad na komunalce je napad na Novi Sad
Foto: KURIR

Sević: Napad na komunalce je napad na Novi Sad

Srbija -
Ovaj slučaj je sada u nadležnosti policije i očekujem da će počinici biti brzo pronađeni i sankcionisani u skladu sa zakonom, kazao zamenik gradonačelnika Novog Sada Siniša Sević tokom posete napadnutim policajcima

NOVI SAD - Napad na komunalnu policiju predstavlja napad na Novi Sad, izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Siniša Sević tokom posete napadnutim policajcima i najavio da će novosadska vlast insistirati da počinioci budu što pre pronađeni i oštro kažnjeni.

"Ovaj slučaj je sada u nadležnosti policije i očekujem da će počinici biti brzo pronađeni i sankcionisani u skladu sa zakonom", kazao je Sević, dodajući da je sreća što komunalni policajci nisu teže povređeni.

"Dobili smo prijavu zbog glasne muzike koja je dopirala iz lokala na Štrandu, izašli smo na teren, razgovarali sa zaposlenima, nakon čega smo napadnuti", prepričala je događaj napadnuta komunalna policajka Lena Lazov (26), ističući da je na nju i njenog kolegu nasrnulo, kako je kazala, desetak napadača.

Po njenim rečima komunalni policajci su dobro utrenirani da adekvatno odreaguju na svaki fižički napad, ali je istakla da u ovom slučaju nisu imali nikakve šanse jer su napadači bili znatno brojniji.

Ona je kazala da su im vrlo brzo u pomoć pritekle kolege, a odmah zatim je na lice mesta stigla i patrola policije, ali su, kako je rekla, napadači u međuvremenu pobegli.

Lena se vratila na posao, dok se njen kolega još nalazi na bolovanju.

Članica gradskog veća za komunalne delatnosti Gordana Pušić je tokom posete povređenima istakla da Novi Sad nema dovoljan broj komunalnih policajaca, te da je zakonom predviđeno da na 5.000 građana dođe jedan policajac.

Ona je istakla da se očekuje da stignu rezultati popisa nakon čega bi, kako je kazala, trebalo da se utvrdi koliko komunalnih policajaca nedostaje Novom Sadu, i založila se da napadači na komunalne policajce budu pronađeni i oštro kažnjeni.

Šef odseka Komunalne policije Dejan Radusinović je istakao da građani vrlo često verbalno napadaju komunalne policajce i da se to, kako je naglasi, dešava i u drugim gradovima.

"U kontaktu sam sa kolegama iz drugih gradova i znam da skoro svuda postoje isti problemi. Komunalni policajci imaju slične nadležnosti kao redovna policija, s tim da ne nosimo oružje i nemam pravo da privodimo građane", rekao je Radusinović dodajući da ta služba dnevno ima oko 200 poziva i da ih je najviše tokom vikenda.

Komunalni policajci Lena L. (26) i Lazar D. (36) zadobili su lake telesne povrede posto su napadnuti u kafiću na kupalištu "Štrand" kada su došli da upozore vlasnika da prekine koncert koji se održavao u kafiću.

Iz Policijske uprave Novi Sad juče je povodom tog događaja saopšteno da je policija podnela krivičnu prijavu protiv Gorana J. (39) i Miodraga G. (30) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track