ODRŽAN PETI FESTIVAL GLAS ANĐELA U BAJMOKU: Nagrada Od zlata jabuka dodeljena najmlađoj učesnici Milici Mitić, a evo ko je dobio 72.000 dinara kao glavnu nagradu (FOTO)
Foto: N.H.

Održan peti Festival „Glas anđela”

ODRŽAN PETI FESTIVAL GLAS ANĐELA U BAJMOKU: Nagrada Od zlata jabuka dodeljena najmlađoj učesnici Milici Mitić, a evo ko je dobio 72.000 dinara kao glavnu nagradu (FOTO)

Srbija -

Održan je peti Festival etno muzike za decu i mlade "Glas anđela", u subotu, u prepunoj sportskoj sali Bajmoka.

Manifestaciju organizuje Fondacija Tijana Jurić, a u takmičenju je učestvovalo 12 takmičarki, koje su se borile za najbolji glas i nastupile sa tradicionalnim pesmama srpskog melosa.

foto: Kurir.rs/N.H., Fordacija Tijana Jurić

Glavna nagrada, devetomesečna stipendija Fondacije Tijana Jurić, u iznosu od 72.000 dinara pripala je Nataši Zukanović, koja se publici predstavila pesmom "Marijo, ćero, Marijo".

Drugo mesto pripalo je Milici Kocić, a treće Marti Stanković, dok je nagrada za negovanje tradicionalnog pevanja, emisije RTV Beograd 2 "Od zlata jabuka" pripalo najmalđoj takmičarki na Festivalu, Milici Mitić.

foto: Kurir.rs/N.H.

Skoro sve ostale takmičarke osvojile su jednogodišnju stipendiju za pohađanje škole tradicionalnog pevanja Bojane Nikolić.

Igor Jurić, osnivač Fondacije ’’Tijana Jurić“, uručio je zahvalnice pojedincima i kolektivima uz pomoć kojih je, ove godine, realizovan "Glas anđela". Zahvalio se svima koji podržavaju rad Fondacije, a posebnu zahvalnost uputio je dr Stevanu Đorđeviću, glavnom donatoru ovogodišnjeg Festivala koji je sa ansamblom došao iz Celja.

foto: Kurir.rs/N.H.

- Tijana je uspela, uspela je da nas okupi, da nas spoji igrom i pesmom i da nam dokaže da dobro uvek pobeđuje zlo, rekao je Igor Jurić.

Festival je završen koncertom etno grupe "Rocher" koja je izvedbama najepših balkanskih pesama uveličala petu manifestaciju "Glas anđela".

foto: Kurir.rs/N.H.

Na festivalu su učestvovala i deca sa juga Srbije, KPD "Jedinstvo“ Bajmok otvorilo je festival bunjevačkim i igrama iz Šumadije, a Srpsko KHD "Desanka Maksimović" iz Celja, nastupilo je igrama iz Bujanovca.

Dr Stevan Đorđević, predsednik KHD iz Celja, podržao je Festival, a to humanitarno celjsko društvo u vreme bombardovanja Srbije, slalo je lekove, hranu, higijenska sredstva, srpskom narodu.

foto: Kurir.rs/N.H.

Igor Jurić je zahvalio Bajmočanima, Mišićanima i svima koji pomažu Festival i rad Fondacije.

- Većuna ljudi ocenjuju da je human i lep povod okupiti dobru i talentovanu decu na jednom mestu, ohrabriti ih nagradama i pomoći ih stipendijama. Ponosan sam što su sa nama gosti iz Slovenije i čitave Srbije. Tijana je uspela, da pošalje poruku da dobro pobeđuje zlo, da okupi ljude oko dobre ideje, poručio je Jurić, zahvalio se i Fondaciji Jurić, čiji članovi vredno rade, a Fondacija je uručila pet zahvalnica onima koji svesrdno pomažu njen rad.

(Kurir.rs/N.H)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track