HUMANO! KOSJERCI ZBRINULI DEČAKE ČIJA JE MAJKA ZVERSKI ZAKLANA: Komšije napravile siročićima kuću
Foto: Kurir/Z.Šaponjić

Alal vera

HUMANO! KOSJERCI ZBRINULI DEČAKE ČIJA JE MAJKA ZVERSKI ZAKLANA: Komšije napravile siročićima kuću

Srbija -

Sudbina: Braća Dejan (19), Darko (14) i Davor (4) dobili su novi dom umesto stare kuće, u kojoj su prošle godine nemoćno gledali kako im majku nožem ubija njen nevenčani suprug

Posle akcije u kojoj je učestvovao skoro ceo Kosjerić, trojica dečaka - Dejan Grbić (19), njegov rođeni brat Darko (14) i njihov polubrat Davor (4) - dobila su juče novi dom na mestu stare kuće, u kojoj su pretrpeli tešku porodičnu tragediju.

Njihovu majku Jelenu, u noći između 6. i 7. maja prošle godine, ubio je nožem njen nevenčani suprug Ivan Radovanović, Davorov otac. Trojica dečaka svojim su očima gledala majčinu smrt, nejaki da joj pomognu.

Posle tragedije dečaci se nisu vraćali u staru kuću, u kojoj se dogodilo ubistvo. Dejan i Darko utočište su našli kod strica, brata njihovog pokojnog oca, a mali Davor upućen je u hraniteljsku porodicu.

foto: Kurir/Z.Šaponjić

Ubrzo posle nesreće Kosjerić je bio na nogama. Pokrenuta je inicijativa, niko više i nije siguran od koga je krenula, od privrednika, opštine, uglavnom, od dobrih ljudi, počela je akcija, pomagao je ko je koliko i kako mogao, neko u novcu, neko u materijalu, neko u stručnim poslovima, stara kuća je srušena do temelja i za godinu i po dečaci su dobili novu, opremljenu kuću od 88 kvadrata.

- Imamo dnevni boravak, sobu za svakog od nas, kupatilo, predsoblje, kotlarnicu sa kotlom na pelet, punu ogreva za celu zimu, nameštaj, sve što nam je potrebno. Hvala našim dragim komšijama, sugrađanima, opštini, Centru za socijalni rad, svima - pričali su juče Dejan i Darko, radujući se svom novom domu.

Dejan će se u kuću useliti posle 1. novembra, kada ističe rešenje o starateljstvu kod strica, dok će Darko ostati još neko vreme kod strica i strine, Milana i Milanke.

- Mislim da će mu tamo biti bolje još neko vreme. Ja radim u Požegi, teško da mogu da stignem da mu pomognem oko škole, oko hrane. Davor je u Čačku u jednoj hraniteljskoj porodici. Doći će vreme, daće bog da se skupimo jednog dana, da ovde zajedno bratski živimo - kaže Dejan.

- Stričeva je želja da ostanem kod njega i strine dok ne budem punoletan. Srećan sam zbog nove kuće, često ću navraćati kod Dejana da se vidimo, ispričamo - rekao je Darko.

Inače, Ivan Radovanović osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva Jelene Grbić, majke trojice dečaka.

Kurir.rs/Z. Šaponjić Foto: Z.Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track