NIŠLIJE POTPISALE PETICIJU: Pacijenti neće da se leče u Toponici
Foto: Kurir/M.S.

Protest

NIŠLIJE POTPISALE PETICIJU: Pacijenti neće da se leče u Toponici

Srbija -

Oko 30 takvih pacijenata okupilo se juče ispred dnevne bolnice tražeći „da im se vrati doktorka Mirjana Miladinović i da nastave da dolaze na tu lokaciju na terapije“

Pacijenti dnevne bolnice u Nišu potpisali su peticiju kojom traže da nakon nove reorganizacije ne idu kod lekara u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici, nego da i dalje dolaze za terapiju u zgradu mesne kancelarije Ćele-kula, koja se nalazi preko puta Vojne bolnice.

U dnevnu bolnicu dolaze Nišlije koje su preživele neku vrstu psihoneurološkog poremećaja, pretrpeli šlog, oporavljaju se oni koji su izgubili decu ili imaju manje psihičke probleme. Oko 30 takvih pacijenata okupilo se juče ispred dnevne bolnice tražeći „da im se vrati doktorka Mirjana Miladinović i da nastave da dolaze na tu lokaciju na terapije“.

- Ako nam se to ne ostvari, ne preostaje nam ništa drugo nego da pomoć tražimo od ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Svuda u svetu se zagovara da ljudi s našim oboljenjem budu u socijalno adaptiranoj sredini, a ne u zatvorenoj kao što je Toponica.

Naša doktorka Mirjana je tamo preseljena da radi i sada svi mi jednostavno želimo u ovom ambijentu da nas prati - rekli su Dragoslava, Anica, Srba, Danijela i drugi.

Oni kažu da se svi polako oporavljaju, ali, uvažavajući bolesnike u Toponici, ističu da im to okruženje ne bi odgovaralo.

Milan Stanojković, direktor Specijalne bolnice u Toponici, kaže da je upoznat sa ovom željom pacijenata i napominje da bi možda oni mogli da pređu u dnevnu bolnicu Medijana u Nišu.

Kurir.rs/M. S. Foto: Kurir/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track