ZAVRŠEN AMFITEATAR U BANJI KOVILJAČI: Sutra svečano otvaranje u porti crkve Svetih Petra i Pavla! (FOTO)
Foto: T.Ilić

povodom 800 godina samostalnosti spc

ZAVRŠEN AMFITEATAR U BANJI KOVILJAČI: Sutra svečano otvaranje u porti crkve Svetih Petra i Pavla! (FOTO)

Srbija -

KOVILJAČA - U nedelju, 27. oktobra, u porti Crkve Svetih Petra i Pavla u Banji
Koviljači biće održana akademija i svečano otvoren novoizgrađeni amfiteatar povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Prema rečima paroha banjskog, protojereja Dragana Bajića, svečanost će biti održana u novom amfiteatru, čija izgradnja je počela pre nešto manje od dva meseca. Amfiteatar, kapaciteta 340 mesta namenjen je održavanju raznih duhovnih i kulturnih događaja, književnih večeri, predavanja, predstava i sličnih okupljanja, svega što je duhovna vrednost.

foto: T.Ilić

Bajić očekuje da će ovo mesto poželeti da koriste i drugi, a već u nedelju, od 15 sati, tu će biti priređen bogat program u kome će, kako je najavljeno, učestvovati Srpski pravoslavni pojci, glumac i reditelj Radoš Bajić, KUD “Karadžić”, Olivera Ninić, učenica Gimnazije, Crkveni hor “Sabor srpskih svetitelja” iz Banje Koviljače i Dečji hor “Sretenje Gospodnje” iz Gornje Koviljače.

foto: T.Ilić

Osim amfiteatra urađene su i dve česme sa ikonama kao i kvalitetna rasveta tako da je Banja Koviljača u porti svog hrama dobila mesto okupljanja meštana, ali i brojnih turista koji tokom godine borave u ’’kraljevskoj banji’’.

Inače, amfiteatar je urađen na inicijativu crkve u Banji Koviljači i nesebičnu, veliku pomoć građana koji su svojski pomogli da se zamišljeno i ostvari.

T.Ilić

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track