POŽAR NA STAROJ PLANINI! MUP: Nisu ugroženi stanovnici, ni objekti! Na izuzetno nepristupačnom terenu je 57 vatrogasaca-spasilaca i NEMA RAZLOGA ZA PANIKU
Foto: Printscreen Facebook

vatrena stihija došla iz bugarske

POŽAR NA STAROJ PLANINI! MUP: Nisu ugroženi stanovnici, ni objekti! Na izuzetno nepristupačnom terenu je 57 vatrogasaca-spasilaca i NEMA RAZLOGA ZA PANIKU

Srbija -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, rade na lokalizaciji požara koji je izbio juče oko 13 časova u mestu Vražja glava na Staroj planini i zahvatio suvu travu i nisko rastinje.

Nema ugroženog stanovništva, kao ni objekata.

U intervenciji na izuzetno nepristupačnom terenu učestvuje 57 vatrogasaca- spasilaca iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo i Pančevo sa 20 vozila.

Izjava Predraga Marića, načelnika Sektora za vanredne situacije:

- Ovim putem apelujem na sve da prestanu sa raznoraznim spekulacijama u vezi sa požarom koji je izbio juče oko 13 časova u mestu Vražja glava na Staroj planini i zahvatio suvu travu i rastinje. Napominjem još jednom da nema ugroženog stanovništva, niti objekata, i da su na terenu sva raspoloživa sredstva i ljudstvo Sektora za vanredne situacije koji rade na lokalizaciji požara. Ističem takođe da trenutno ne postoje uslovi za gašenje iz vazduha zbog zadimljenosti, te samim tim ni za angažovanje letelica u gašenju požara. U intervenciji na izuzetno nepristupačnom terenu trenutno učestvuje 57 vatrogasaca-spasilaca iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo, Pančevo i Beograd sa 20 vozila.

Iz pokreta “Odbranimo reke Stare planine” ranije javili da je vatra stigla i do četinara i da gori čak i strogi rezervat prirode na obroncima Stare planine, Arbinje. Vatra, navode, dostiže visinu i do 50 metara, prenosi B92.

Koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Sreten Savov rekao je agenciji Beta da, iako se požar proširio i na atar grada Pirota, za sada stanovništvo u pojedinim staroplaninskim selima nije ugroženo.

"Vatra je na 15 do 20 kilometara od sela Dojkinci, od lokacija Arbinje i Tri Čuke. Požar se širi i ka selu Topli do", kazao je Savov.

(Kurir.rs/B92,Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track