OPŠTA BOLNICA UŽICE: Skener ne radi, svi moraju u Čačak
Foto: Kurir

Ponovo Kvar

OPŠTA BOLNICA UŽICE: Skener ne radi, svi moraju u Čačak

Srbija -

Veliki broj pacijenata, i to iz celog Zlatiborskog okruga, koji broji oko 300.000 stanovnika, dolazi kod nas na pregled, rekli su u Opštoj bolnici Užice

Skener u Opštoj bolnici Užice zbog kvara ne radi već pet dana, a hitni pacijenti kojima je neophodan ova vrsta pregleda upućuju se u čačansku bolnicu.

Skener u užičkoj bolnici od prošlog petka je u kvaru, pa se pacijenti kojima je hitno potreban pregled na skeneru voze u čačansku bolnicu, gde se obavlja ova vrsta dijagnostike. U bolnici kažu da, kada su u pitanju pacijenti koji imaju zakazan pregled, ali nije hitan, biće pregledani nakon popravke aparata. Iz ove ustanove navode i da su serviseri odmah obavešteni:

- Serviseri su obavešteni odmah i sada čekamo njihov izveštaj - rekli su iz užičke bolnice.

Podsećamo, ovo nije prvi slučaj kvara na skeneru u ovoj bolnici. Poslednjih godina dešavalo se isto, kada su se pacijenti, nakon kvara, takođe upućivali na preglede u Čačak i Kraljevo, a čak je i jedna požeška privatna ordinacija nudila pomoć i vršila besplatne preglede. Uzrok čestih kvarova je, kako su ranije kazali u bolnici, veliki broj obavljenih pregleda pacijenata:

- Veliki broj pacijenata, i to iz celog Zlatiborskog okruga, koji broji oko 300.000 stanovnika, dolazi kod nas na pregled - rekli su u Opštoj bolnici Užice.

Građani su i ovog puta zabrinuti, jer vođeni iskustvom, plaše se da se ne dogodi isto. Naime, ranijih godina popravke na skeneru znale su da potraju i po više od mesec dana.

Kurir.rs/Z. Š. Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track