Najnovije vesti

MARIĆ O POŽARU NA STAROJ PLANINI: Vatrenu stihiju gasiće i ruski Iljušin, nisu ugroženi ljudski životi i imovina
Foto: Printscreen/Youtube/TV Pirot

šumski požar

MARIĆ O POŽARU NA STAROJ PLANINI: Vatrenu stihiju gasiće i ruski Iljušin, nisu ugroženi ljudski životi i imovina

Srbija
14:31h

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je zbog nepristupačnog terena i vetra koji menja pravac gašenje požara na Staroj planini otežano zbog čega je ruskom Ministarstvu za vanredne situacije upućena molba za angažovanje aviona „Iljušin 76“.

„Očekujem da u narednih par dana letilica bude ovde i to bi značajno rasteretilo rad ljudi na terenu s obzirom na to da je reč o avionu koji nosi 42 tone vode i može da dejstvuje na najnepristupačnijim delovima Stare planine“, rekao je Marić.

foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

On je ukazao da je situacija na Staroj planini danas nešto povoljnija imajući u vidu da vetar duva u pravcu Bugarske i da će se nakon što helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova obavi izviđanje, odlučiti da li je moguće požar gasiti iz vazduha.

foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

„Na gašenju požara angažovano je više od 200 ljudi. Očekuju se naleti helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova radi izviđanja, a pošto su uslovi danas povoljniji očekujem da će se i na Staroj planini požar gasiti iz vazduha“, naveo je Marić i dodao da svi angažovani daju sve od sebe da se požar stavi pod kontrolu.

foto: MUP Srbije

Govoreći o situaciji u Pčinjskom okrugu, Marić je naveo da su na toj teritoriji aktivna četiri požara, da nisu ugrožena naseljena mesta i da nema opasnosti po živote ljudi.

foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

„Na gašenju požara u Pčinjskom okrugu angažovana su tri helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova“, rekao je Marić i dodao da je situacija danas znatno bolja.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...