LOZNIČKI PRVAČIĆI DOBILI PAŽLJIVKA: Bezbednost dece u saobraćaju prioritet lokalne samouprave (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

podela brošura

LOZNIČKI PRVAČIĆI DOBILI PAŽLJIVKA: Bezbednost dece u saobraćaju prioritet lokalne samouprave (FOTO)

Srbija -

Brošuru "Pažljivkova pravila saobraćaja" koju je objavila Agencija za bezbednost saobraćaja dobili su danas đaci prvaci lozničke OŠ "Vuk Karadžić", a uručio im ih je Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika.

On je istakao da je bezbednost dece prioritet lokalne samouprave, da se na tom polju mora neprekidno raditi i da se posebna pažnja mora posvetiti njihovom saobraćajnom vaspitanju koje treba da krene od roditelja, preko škole do grada.

foto: Kurir/T.Ilić

Grad Loznica je, podsetio je Đokić, u svim školama instalirao video-nadzor koji omogućava nastavnicima da prate kretanje učenika u školskim objektima i dvorištu kao i da se nastoji da sva školska dvorišta budu ograđena, a posebno ona pored frekventnih saobraćajnica. Lokalna samouprava nastoji da gde god za to postoje uslovi uradi pešačke staze kako bi, ne izlazeći na put, učenici mogli bezbedno da idu do i od svojih škola. Postavljaju se ‘’ležeći policajci’’, saobraćajnim znacima se ističu zone škola, a ponegde se postvaljaju i video-portali. Prema Đokićevim rečima Loznica će u narednom periodu instalirati još tri video-portala koji će upozoravati vozače da se nalaze u zoni škole, a oni će biti postavljeni na putevima kod osnovnih škola u Kozjaku, na Brezjaku i kod OŠ "Vuk Karadžić".

Lokalna samouprava je saradnji sa saobraćajnom policijom, snimila dva filma u kojima su na slikovit način istaknuta sva rizična mesta u gradu. U školama će oni biti prikazani tako da deca mogu videti kako treba da se ponašaju u saobraćaju.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track