SMANJENI RAČUNI ZA GREJANJE U LOZNICI: Toplana najavila da će zbog miholjskog leta u oktobru Lozničani platiti manje
Foto: T.Ilić

GREJANJE RADILO SAMO 3 DANA

SMANJENI RAČUNI ZA GREJANJE U LOZNICI: Toplana najavila da će zbog miholjskog leta u oktobru Lozničani platiti manje

Srbija -

LOZNICA - Lozničani su uživali u sunčanom miholjskom letu, a trebalo bi da budu zadovoljni i kada im stignu oktobarski računi za grejanje pošto se očekuje da budu značajno niži.

Prema informacijama iz lozničkog JKP ’’Toplana’’ mada je sezona počela još 6. oktobra do kraja meseca je zbog neuobičajeno toplog vremena celodnevnog grejanja bilo samo tri dana.

foto: T.Ilić

Oktobarski računi u odnosu na isti period prošle godine, kada je grejanje takođe počelo devet dana ranije, trebalo bi tamo gde nema delitelja da budu manji 30 do 35 odsto. Kod onih korisnika grejanja koji sami kontrolišu potrošnju računi će zavisiti od toga koliko su dugo držali odvrnute ventile. Iz ’’Toplane’’ kažu da je potrošnja gasa na kotlarnicama u proseku manja za oko 40 odsto, a da je samo na novoj toplani u odnosu na oktobar prošle godine potrošeno oko 40 hiljada kubika gasa manje.

’’Toplana’’ je u oktobru grejala po nekoliko sati u jutarnjim i večernjim delovima dana u skladu sa spoljnom temperaturom koja je danima bila iznad 20, pa i 25 stepeni. U preduzeću ističu da su potpuno spremni za celodnevno grejanje i niže temperature pošto su se tokom leta dobro pripremili za ovu grejnu sezonu koja je počela sa nikad toplijim oktobrom.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track