FALI SAMO DŽON VEJN: Na vrhu Zlatibora niklo KAUBOJSKO SELO! A tek da vidite šerifa u akciji (FOTO)
Foto: RINA

vestern na srpski način

FALI SAMO DŽON VEJN: Na vrhu Zlatibora niklo KAUBOJSKO SELO! A tek da vidite šerifa u akciji (FOTO)

Srbija -

ČAJETINA - Uskoro bi na jednoj od najpoznatijih srpskih planina umesto policije, red i zakon mogao da uvodi, ni manje ni više nego - šerif, jer zahvaljujući ideji samo jednog čoveka na vrhu Zlatibora nikli su kaubojski grad i indijansko naselje.

1 / 5 Foto: RINA

“Želeo sam da napravim nešto novo. Svi mi volimo i gledamo kaubojske filmove, ali retko imamo priliku da ih vidimo. Ovde je napravljena replika svega što simbolizuje ovaj tip naselja, tako da imamo salon, banku, poštu, berberina, ali i kancelariju za šerifa i zatvor”, rekao je za RINU, Milija Čumić.

foto: RINA

Međutim, Milija ipak nije u potpunosti odustao od tradicije tako da je sa druge strane američkog grada, sagradio srpski grad sa sve crkvom.

“Svako ko ovde dođe videće dve kulture i dva načina života, kako smo to živeli mi pre 150 godina, a kako Amerikanci. Na samom ulazu će vas dočekati sa jedne strane kauboj, a sa druge Zlatiborac i iako smo kilometrima daleko jedni od drugih, sve dokazuje da smo živeli slično”, priča Milija i otkriva kako je došao na ovu ideju.

foto: RINA

“Sedevši u društvu povela se priča o kaubojima i upalio mi se kliker da bih mogao za sve njihove ljubitelje napraviti dostojnu zamenu, i tako je nastala zapadna Amerika u zapadnoj Srbiji”, rekao je ovaj ugostitelj.

foto: RINA

Kaubojski gradić na Zlatiboru nosi naziv “El paso siti”, a linija razgraničenja jeste reka Rio Grande, samo što se sa druge obale ne nalazi Meksiko već Srbija. Na ovom nesvakidašnjem mestu može da boravi oko 100 ljudi istovremeno, a Milija kaže da je otvaranje plnanirano za april sledeće godine.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track