Najnovije vesti

VODA NA KANALU BEČEJ BOGOJEVO I DALJE LOŠA: Posle masovnog trovanja ribe, povećan protok i podignuta ustava, ali rezultata nema
Ilustracija, Foto: Shutterstock

zagađenje

VODA NA KANALU BEČEJ BOGOJEVO I DALJE LOŠA: Posle masovnog trovanja ribe, povećan protok i podignuta ustava, ali rezultata nema

Srbija

NOVI SAD, 7. novembar (Tanjug) - Posle uginuća ribe na delu kanala Bečej - Bogojevo "Vode Vojvodine" preuzele su sve moguće mere kako bi ublažile posledice zagađenja i sanirali štetu ali niti je voda bolja niti su krivci pronađeni, saopšteno je danas iz ovog javnog vodoprivrednog preduzeća.

 

Ribočuvari Voda Vojvodine 3. novembra na kanalu kod Srbobrana uočili su veću količinu uginule ribe i plutajuću živu ribu u potraži za kiseonikom a stručne analize su pokazale da je u vodi manjak kiseonika "što je indikator zagađenja".

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: S.U.

Vode Vojvodine navode da su povećale su protok vode a podignuta je i ustava kod Bečeja kako bi pročistili vodu u kanalu ali kako su pokazale analize kvalitet vode nije poboljšan.

 

" Napominjemo da je na području opštine Vrbas, Kula i Crvenka registrovano ukupno 18 zagađivača čiji rad može da se dovede u vezu sa predmetnim zagađenjem", saopštile su Vode Vojvodine i dodale da "ovaj deo kanala inače karakteriše kontinualno ulivanje otpadnih voda".

 

Vodna inspekcija je na terenu i trenutno se ustanovljava mogući uzročnik zagađenja vode, navode Vode Vojvodine i podsećaju da su na dan kada je uočeno zagađenje ribočuvarske službe pokupile su svu uginulu ribu i odnele u kafileriju na spaljivanje.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...