KANCELARIJA ZA MLADE U AKCIJI ZDRAVO DRVO: Mladi zasadili 60 sadnica u Loznici (FOTO)
Foto: T.Ilić

projekat

KANCELARIJA ZA MLADE U AKCIJI ZDRAVO DRVO: Mladi zasadili 60 sadnica u Loznici (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - U ulicama Miloša Pocerca, Železnička kao i Omladinskom parku na Lagatoru danas su mladi Lozničani zasadili ukupno 60 sadnica drveća, četinara i lišćara, u sklopu projekta ‘’Zdravo drvo’’ lozničke Kancelarije za mlade koji je podržan od Ministarstva omladine i sporta.

foto: T.Ilić

Bojan Lučić, koordinator Kancelarije za mlade, kaže da je akcija izvedena uz podršku JP ‘’Loznica razvoj’’, KJP ‘’Naš dom’’ i učešće srednjoškolaca smera zaštite životne sredine lozničke SŠ ‘’Sveti Sava’’.

- Cilj projekta je da na što više neiskorišćenih zelenih površina u gradskoj sredini posadimo što veći broj sadnica kako bismo urbani deo grada ozelenili i doprineli kvalitetijem životu u samoj Loznici. Značajno je što u ovakve akcije možemo da uključimo mnogo mladih i kroz ovakve projekte pošaljemo poruku koliko su važne ove akcije i unapređenje životne sredine. Svake godine Ministarstvo omladine i sporta sve više poklanja pažnju značaju zaštite životne sredine kao i sam Grad Loznica koja nas bezrezervno podržava u realizaciji ovakvih akcija. U narednom periodu biće još dve ovakve sadnje i u njima ćemo posaditi još trideset novih stabala, a od toga deo i u Banji Koviljači– kazao je Lučić.

foto: T.Ilić

Najviše je danas posađeno četinara i lišćara, a u planu je da u narednim akcijama grad dobije i nove sadnice ginko bilobe, jarebike i katalpe. U današnjoj akciji sa mladim Lozničanima zajedno je radilo i osam momaka, maloletnih migranata koji su bez pratnje stigli u Srbiju i borave u Sigurnoj kući koja je u sklopu projekta švajcarske NVO ‘’Border free’’ otvorena početkom godine u Loznici.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track