MILENKO (97) IZ VRDILA NIJE KLASIČAN PENZIONER: 40 godina piše dnevnik, a za 100. rođendan ima POSEBNU ŽELJU (FOTO)
Foto: RINA

otkrio šta mu je najveća strast

MILENKO (97) IZ VRDILA NIJE KLASIČAN PENZIONER: 40 godina piše dnevnik, a za 100. rođendan ima POSEBNU ŽELJU (FOTO)

Srbija -

KRALJEVO – Milenko Pantelić iz Vrdila ima 97 godina, ali ovaj starac je sve samo ne klasičan penzioner, koji svoje dane provodi čitajući novine. Već čitavih 40 godina on vodi dnevnik u koji upisuje značajne događaje iz svog života.

- Pišem od 31. januara 1980. godine, od dana kad sam otišao u penziju.

Ispisao sam 50 svezaka velikog formata i pišem i dalje o svim važnijim događajima u mom životu i selu, ali i o širim društvenim, političkim i drugim zbivanjima, i to s velikom voljom i elanom iako sam na pragu stote godine. I danas s pažnjom pratim sportska zbivanja kod nas i u svetu, jer je sport, posebno fudbal, moja velika ljubav, ali i ozbiljne političke stvari - kaže Milenko.

Osim ličnog dnevnika, klasična proza i poezija privlače veliku pažnju i interesovanje vrdilskog penzionera. Čitao je naše, ruske, nemačke i francuske pisce, najviše, mada i mnoge druge.

- I dan-danas pišem pesme, najviše ljubavne koje su mi najveća strast i najviše mi leže. Želeo bih da na stoti rođendan svetlost dana ugleda moja zbirka ljubavnih pesama. Ako ne nađem izdavača, izdaću je sam - priča Milenko.

Za dobro zdravlje i dug život zahvalan je vedrom raspoloženju, umerenosti u svemu, skromnosti u željama i prohtevima, svakodnevnom radu i životnoj saputnici s kojom je i srećnom braku proveo 63 godine. Mnogo mu nedostaje, svakog dana sve više i više, kako sa setom priča.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track