Problemi se ne rešavaju prekomponovanjem vlasti

Bojan Pajtić

Problemi se ne rešavaju prekomponovanjem vlasti

Srbija -
Moramo svi zajedno da radimo da bismo probleme rešavali, rekao predsednik Vlade Vojvodine povodom najave mogućeg prekomponovanja lokalnih vlasti u Novom Sadu i drugim gradovima

NOVI SAD - Predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik DS Bojan Pajtić izjavio je da se u Srbiji neće rešiti nijedan problem tako što će se destabilizovati lokalna samouprava i kupovati ili otimati odbornici."Moramo svi zajedno da radimo da bismo probleme rešavali", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare u zgradi Vlade Vojvodine, odgovarajući na pitanje povodom najave mogućeg prekomponovanja lokalnih vlasti u Novom Sadu i drugim gradovima.

Lider URS Mlađan Dinkić izjavio je danas za novosadski "Dnevnik" da vlast koja je formirana u Novom Sadu i Somboru nije sigurna, dok u Beogradu to nije slučaj.

On je podsetio da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, kao nosilac liste dobio 37 odsto glasova Beograđana i da ne bi bilo legitimno "prekomponovati vlast", dok u Novom Sadu, kako je dodao, DS jeste ostvario dobar rezultat, ali "daleko ispod onog koji garantujje sigurnu vlast".

Pajtić je istakao da ako neko kao prvi zadatak postavi to da se obračunava sa političkim neistomišljenicima, umesto da rešava probleme građana, probleme krize ili suše, taj neće dugo trajati, jer ne zna ni šta je politika, niti šta je država, ni odgovornost.

Pajtić je napomenuo da se pred novom republičkom, kao i pokrajinskom vladom nalaze ogromni izazovi koji se odnose, pre svega, na rešavanje problema krize, socijalno ugroženih kategorija, manjka stranih investicija, suše i drugih.

"Ako neko namerava da, umesto da se bavi rešavanjem tih pitanja ruši stabilne lokalne samouprave, odnosno one u kojima je gradonačelnik iz neke druge stranke, koja nije u većinskoj koaliciji u Republici, neka mu je bog u pomoći", naglasio je Pajtić i dodao da taj neko ne zna šta radi, ne rešava probleme i ne uspostavlja stabilnost nego hoće nestabilnost.

Pajtić i potpredsednik pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić predstavili su mere pokrajine za suzbijanje posledica suše.

Pavličić: Imam puno poverenje u koalicione partnere

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je, povodom spekulacija da se priprema promena vlasti u Novom Sadu, da ima "puno poverenje" u koalicione partnere.

"Imam puno poverenje u koalicione partnere i reč koju smo dali jedni drugima prilikom formiranja sadašnje gradske vlasti i smatram da će vremenom naši odnosi biti samo čvršći", naveo je gradonačelnik u izjavi za javnost.

Pavličić, funkcioner DS, istakao je da budući ministar finansija i predsednik stranke koja u Novom Sadu i Vojvodini nije prešla cenzus, kao prvu političku poruku najavljuje smenu vlasti u Novom Sadu, umesto da odgovori kako će rešiti goruće ekonomske probleme.

"Verovatno je ovo novi model decentralizacije koji stiže iz Beograda, sa namerom da se smenjuju stranke koje su pobedile na izborima u Novom Sadu, voljom Novosađana. Hvala Novosađanima što misle svojom glavom i što su nam još jednom dali podršku u našem voljenom gradu", naveo je Pavličić.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track