PRVE SUBOTIČKE ČETVORKE SLAVE 1. ROĐENDAN: Medenjaci porasli! Mama Mira posle prvenca poželela devojčicu a u paketu dobila još trojicu delija! Da vidite kako sada izgledaju Dimitrije, Božidar, Zaharije i Melanija (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

najlepša slika iz srbije! prve u državi posle 7 godina

PRVE SUBOTIČKE ČETVORKE SLAVE 1. ROĐENDAN: Medenjaci porasli! Mama Mira posle prvenca poželela devojčicu a u paketu dobila još trojicu delija! Da vidite kako sada izgledaju Dimitrije, Božidar, Zaharije i Melanija (FOTO)

Srbija -

Najstariji sin Vasilije (8) kaže da je mama Mira želela devojčicu, a da je on uz sestricu dobio sam još i tri brata, kaže odlikaš Vasilije.

SUBOTICA - Četvroke Mirjane i Mladena Krstića iz Subotice slave svoj prvi rođendan 13. novembra, a čitava Srbija je pisala o hrabroj mami Miri, koja je lane u 29. godini rodila četvorke, prve nakon 7 godina i u Srbiji.

Četvorke su rođene u Beogradu na Institutu za neonatologiju, u 27. nedelji, dve bebe su imale 860 grama, druge dve 1.100 grama, a sada sve četiri imaju po devet kilograma.

1 / 10 Foto: Privatna Arhiva

Mira podseća na podršku svih lekara, dr Crnogorca, koji su za njih bili tamo i dan i noć.

- Zahvaljujući takvoj podršci naše četvorke su ojačale, posle dva i po meseca doneli smo ih kući, podseća Mira na srećan događaj.

- Sedam godina smo čekali drugo dete, a na sedmi rođendan našeg sina Vasilija, saznali smo da će on dobiti tri brata i sestricu. Uzbuđeni smo svi zbog prvog rođendana Melanije, Dimitrija, Zaharija i Božidara.

Vasilije, prvenac, 8. novembra napunio je devet godina, a u razgovoru nam, spremajući se za školu i trening fudbala, kaže, svi petoro smo novembarska deca.

- Mama je želela devojčicu, a dobio sam još i tri brata, kaže odlikaš Vasilije.

foto: Privatna Arhiva

Tata Mladen kaže, važna je samo ljubav. Sreća i harmonija prepoznaju se kao i pre godinu dana, kada smo ih posetili nakon dolaska četvorki kući.

Bebe još ne hodaju, puze, ali Dimitrije se već diže uz nameštaj i već bi hodao, pa je on dobio i prve cipelice. Pre dva meseca Melanija je prva progovorila baba, mama, a Božidar tata. Mira kaže da svih četvoro liče na Vasilija, ali dodaje da je tada bilo lakše samo sa jednom bebom.

Prvi rođendan beba proslaviće kod kuće sa porodicom, ali prvo veliko slavlje četvorki je nedavno krštenje u pravoslavnoj crkvi, 1. septembra, za mama Mirin 30.rođendan.

foto: Kurir/N.H.

- Bilo je predivno, sam čin krštenja je za mene je nešto veliko, a smešili su se dok im je sveštenik polivao kosicu vodom. Slavili smo kršenje, održavamo porodično kumstvo, Veljković Toplica i sin njegov Aleksandar iz Niša bili su i na Mladenovoj i mojoj svadbi, a sad su nam krstili decu, priča Mira.

Bake Zorica i Jelica, deke Zoran i Miroslav ozareni su zbog unuka, a Mladen i Mira ponosni. Čekaju praznike, prvu novogodišnju jelku, a onda nadaju se i prvom letovanju sa svojom petorkom na moru.

- Moja i Mladenova majka su tu kad god treba. Deke svrate, pronosaju ih. Melanija je prva progovorila, brzo puzi i često braći otme igračku, pa odmah produži. Različiti su, kad jedan plače, a drugi se smeje, ponekad se pitam koga prvo da zabavim. Sada već imaju po dva zubića, a Dimitrije četiri, pa je to najlepši osmeh na svetu, kaže mama Mira.

foto: Kurir/N.H.

Seća se kad ih je sin Vasilije prvi put video, pritrčao je prvo majci da je zagrli.

- Ja sam se rasplakala, duže sam bila u porodilištu. Nije znao kojoj bebi prvo da priđe, pa je pored sva četiri krevetića uvek pitao, ko je ovo. Danas čim dođe iz škole, pomazi ih, sada ih prepoznaje i oslovljava po imenu.

Mira kaže da su bebe na psihoproceni u Beogradu, dobile odlične ocene, iako su ranije rođene, posebno Melanija i Dimitrije.

- Svaki dan je teže i to četiri puta. Oko sat vremena mi je potrebno da ih presvučem i nahranim, a često smo u šetnji kolicima. Žele pažnju, sada im i zubići rastu, a Zaharije već ima četiri. Maden i ja smo budni ponekad čitave noći, a on ujutro ide na posao. Tu su i obaveze prema Vasiliju, ali nađemo i trenutke za nas dvoje. Obe bake su najdivnije i prema deci i nama. Prošlo je ono najteže, noćno hranjenje i buđenje.

Mladen radi, pomaže oko dece, a mora i dodatno da radi, jer jedna plata je za šestoro. - Žarko smo želeli drugo dete, a usrećila su nas sva naša deca. Mladi smo, radićemo, važno da su zdravi, jedno po jedno, izvešćemo našu decu na pravi put, kaže Mladen.

foto: Kurir/N.H.

Dodaje da je Grad pomogao odmah nakon rođenja četvorki, dobili su pelene, dohranu, kozmetiku i jednokratnu pomoć.

- Nismo zaboravljeni, dodaje Mira. - Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović nam je, sa više od sto porodica, dodelio sredstva za bolje uslove stanovanja za porodicu i decu, milion i dvesta hiljada. Bili smo 38-i na listi i već potpislai papire, tako da su i četvorke dobile lep rođendanski poklon, kaže Mira, a dodaje da su ih iz Beograda zvali i rekli da žele da pomognu.

Kažu da im obaveze oko dece nisu teške.

foto: Kurir/N.H.

- Kada uđem s vrata i kažem, gde ste mi vi, svih četvoro puze prema tati, ponosno kaže Mladen i podiže malu Melaniju, a ona mu ručicama dodiruje lice.

Mladenov i Mirin osmeh sve govori. Uskoro treba i četiri kreveta da nabave, jer bebe već same ustaju u krevecu. Život im je, kažu, pun malih i velikih planova. Iako čitav dan rade, ne pada im teško. - Svakog dana potrebno je 25 pelena, dohrana, ali bebe već jedu i povrće i meso. Ne može da fali. Nikada nismo zažalili, ponovo bismo doneli istu odluku. Borimo se oboje, a ljubavi im nikada neće nedostajati, kažu Mladen i Mira o svojoj deci i svojoj sreći.

(Kurir.rs/N. H./Foto N.H./Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track