STRAŠAN PRIZOR IZ GRAČANICE: Olujni vetar podigao čitav krov sa zgrade suda, pa ga sručio na starački dom i kontejnersko naselje u kojem je bilo dece i trudnica (VIDEO)
Foto: TV Gračanica printscreen

užasno nevreme na kosmetu

STRAŠAN PRIZOR IZ GRAČANICE: Olujni vetar podigao čitav krov sa zgrade suda, pa ga sručio na starački dom i kontejnersko naselje u kojem je bilo dece i trudnica (VIDEO)

Srbija -

BEOGRAD - Jak olujni vetar podigao je krovnu konstrukciju zgrade Osnovnog suda u naselju Padalište u Gračanici, urušio je i sručio na starački dom i kontejnersko naselje koji se nalaze pored.

Srećom, u incidentu nije bilo povređenih, ali su stanari uplašeni i uznemireni. Svi korisnici staračkog doma evakuisani su u obližnji dom za decu sa posebnim potrebama, a porodicama iz kontejnerskog naselja u kojima ima beba, male dece i trudnica obezbeđen je adekvatan smeštaj.

1 / 5 Foto: TV Gračanica printscreen

Stanari kontetjnerskog naselja opisali su da je trenutak udara bio strašan, te da su u prvi mah pomislili da je posredi udar groma ili strujni udar. Muškarci su trčali da zaštite žene i decu, a majka jedne bebe opisala je kako je telom štitila svoje dete.

foto: TV Gračanica printscreen

Opštinske službe i službe za vanredne situacije su na terenu, a lice mesta je obišao i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

"Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo povređenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskih službi evakuisani su ljudi koji su uplašeni. Tražićemo da se ceo projekat oko izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove", kazao je Popović.

(Kurir.rs/TV Pink/TV Gračanica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track