MEŠTANI RAVNOG SELA NE MIRUJU: Od JKP Komunalac traže da im saopšti da li je voda ispravna
Ilustracija, Foto: Shutterstock

zagađenje

MEŠTANI RAVNOG SELA NE MIRUJU: Od JKP Komunalac traže da im saopšti da li je voda ispravna

Srbija -

NOVI SAD - Meštani Ravnog Sela između Novog Sada i Vrbasa, najavili su zahtev vrbaškom Javnom komunalnom preduzeću "Komunalac" da im saopšti da li je ispravna za piće voda koju im isporučuje, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Peticiju o tome je potpisalo 700 meštana. Na sastanku Saveta Mesne zajednice Ravno Selo, sa oko 3.000 stanovnika, i predstavnika više od 700 potpisnika peticije dogovoreno je da će na osnovu odgovora "Komunalca" odlučiti svoje naredne koracke.

Nedavno je meštanin Ravnog Sela Božidar Caričić dobio sudsku presudu kojom je praktično oslobodjen plaćanja obaveza za vodu, jer ona nije ispravna za piće, ali su ove nedelje ;radnici "Komunalca" pokušali da mu obustave isporuku vode, prijavili da im je Caričić pretio, te je bio i priveden u policiju, pa pušten.

Policija je saopštila da će protiv njega biti podneta prijava za krivično delo ometanja službenih lica u obavljanju zadatka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do dve godina zatvora.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja