U BANJI KOVILJAČI IZGRAĐEN PUT, ALI NIJE ZAVRŠENA PRUGA: Zbog toga zatvorena ulica iako je rekonstruisana (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

ni godinu dana od kraja radova

U BANJI KOVILJAČI IZGRAĐEN PUT, ALI NIJE ZAVRŠENA PRUGA: Zbog toga zatvorena ulica iako je rekonstruisana (FOTO)

Srbija -

BANJA KOVILJAČA – Zbog toga što nije urađen pružni prelaz nova ulica u Banji Koviljači, koja se ukršta sa prugom Loznica –Mali Zvornik i centar mesta spaja sa zaobilaznim putem, ni posle godinu dana od završetka još uvek nije otvorena za saobraćaj.

foto: Kurir/T.Ilić

Ulica je završena krajem novembra prošle godine, ali su na njenim krajevima i dalje saobraćajni znakovi koji ukazuju da nije u funkciji kao i nasute gomile šljake da spreče prolaz najupornijih.

- Na samom početku radova bilo je očigledno i znalo se da novi put mora preći preko koloseka i nije jasno zašto uporedo sa izradom projektne dokumentacije za saobraćajnicu nije odmah urađena i odgovarajuća papirologija za pružni prelaz. Ovako već godinu dana imamo put koji značajno skraćuje i izlazak iz mesta i dolazak u njega sa zaobilaznog puta, a ne možemo da ga koristimo i ne znamo kada ćemo moći – kaže jedan stariji meštanin Koviljače.

foto: Kurir/T.Ilić

Prema nezvaničnim informacijama u toku je izrada građevinske dozvole i do početka decembra treba da bude gotova sva potrebna dokumentacija. Novac za budući pružni prelaz je obezbeđen, zna se da će biti automatizovan sa polubranicima, a hoće li biti urađen pre početka naredne godine zavisiće od vremenskih prilika pošto stiže zimski period. U lokalnoj samoupravi kažu da sve jeste trajalo duže nego što je planirano, ali objašnjavaju da je prioritet bezbednost na pružnim prelazima i sve mora biti u skladu sa propisima.

Ulica koja čeka vozila već godinu dana dugačka je oko 450 metara, vrednost investicije je 62 miliona dinara, bez PDV, a finansijer je bila država.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track