DIVLJI VEPAR IZ KRALJEVA STRADAO ZBOG LJUBAVI: Domaća krmača ga zaludela pa mu došla glave! (FOTO)
Foto: AP/Ilustracija

zasedu mu napravio iskusni lovac milisav

DIVLJI VEPAR IZ KRALJEVA STRADAO ZBOG LJUBAVI: Domaća krmača ga zaludela pa mu došla glave! (FOTO)

Srbija -

KRALJEVO - Da ljubav ne poznaje granice i da se zbog nje često gubi glava, na svojoj koži osetio je i jedan kraljevački vepar. Naime, domaćin Rako Terzić iz Vrdila primetio je da kasno uveče ili ranom zorom kod njegovih mladih krmača dolazi ovaj zanimljiv posetilac.

Vest o nezvanom gostu u oboru, brzo je stigla do Milisava Đuđića koji je odlučio da vepru napravi zasedu i ukusnim krmenadlama napuni zamrzivač za zimu.

foto: Rina

Ujutru se, po običaju, mladi kapitalac pojavio na "starom mestu“ ali je, opazivši neplanirano društvo, brzo utekao u obližnji šumarak. Ipak, nije odoleo mladalačkim strastima i čim je pala noć ponovo se vratio ka oboru da nastavi ljubav s Rakovim svinjama, međutim - napravio je kobnu grešku, jer je završio na nišanu spretnog lovca.

"Divlje svinje su životinjae s jako istančanim čulima i nije ih lako ustreliti. Međutim u vreme parenja - od novembra do početka februara - popusti im koncentracija, pa čak i osećaj za strah i okolinu, naročito mladim veprovima i onda češće stradaju. Tu cenu glavom je platio i ovaj vrdilski kapitalac“ kaže čuveni kraljevački lovac Radoica Radovanović za RINU.

foto: Rina

Vrdilski lovci i komšije dva dana su se gostili ukusnim mesom divlje svinje teške oko 90 kilograma, prepričavajući uz dobar zalogaj ovaj i mnoge druge lovačke događaje. Opšti je zaključak da je odstreljeni vepar platio danak neopreznosti za koji je tek započeta ljubav najveći krivac.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track