Srbi iz Prištine od sutra bez svoje ambulante
Foto: Beta

Oduzete prostorije

Srbi iz Prištine od sutra bez svoje ambulante

Srbija -
Regionalna direkcija kosovske policije oduzela prostorije Centra za mir i toleranciju u kojima je ta ambulanta bila, iako je bilo obećanja Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova i Kancelarije za zajednice da neće zatvoriti Centar dok se ne nađe adekvatan prostor za njegovo izmeštanje

PRIŠTINA - Četrdesetak Srba iz Prištine od sutra neće imati svoju ambulantu jer je regionalna direkcija kosovske policije oduzela prostorije Centra za mir i toleranciju u kojima je ta ambulanta bila.

"Iako je bilo obećanja Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova i Kancelarije za zajednice da neće zatvoriti Centar dok se ne nađe adekvatan prostor za njegovo izmeštanje, sa žaljenjem konstatujemo da do toga nije došlo", piše u saopštenju dostavljenom Radiju KIM.

Centar za mir i toleranciju u Prištini postoji od 1999. godine, a u okviru Centra je jedina ambulanta koju su koristili Srbi iz Prištine.

"Prostorije Centra takođe služe kao jedino mesto gde preostali Srbi iz ovog grada, njih oko 40 - od 40.000 koliko ih je nekada živelo u Prištini, mogu da se okupljaju", navodi CPT.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track