KAŽU IM DA SU PODETINJILI ALI ONI UŽIVAJU: Banatskim atarom protutnjalo stotinak kvadova
Foto: S.U.

adrenalinski doživljaj

KAŽU IM DA SU PODETINJILI ALI ONI UŽIVAJU: Banatskim atarom protutnjalo stotinak kvadova

Srbija -

Bračni par iz Dervente: Kažu nam da smo podetinjili, samo uživamo u “igrački za odrasle”

KIKINDA- Severnobanatskim atarom, od Kikinde prema Čoki, ove subote je protutnjalo stotinak kvadova. Vozači pristigli iz

Crne Gore, Mađarske, BiH, ali i svih krajeva Srbije, prepustili su se adrenalinskom ugođaju. Radenko Stojičić (60) iz Dervente, u Kikindu je došao sa pet godina mlađom suprugom Zagorkom. Oni su bili i najstarija posada skupa kvad vozača:

foto: S.U.

-Kvad mi je pre nekoliko godina kupio sin za rođendan. Kao što vidite, od poklona se ne odvajam. Supruga je uglavnom iza mene, ali se i ona ponekad prihvati upravljača. Komšije i prijatelji u šali kažu da smo podetinjili- kaže Radenko, dok Zagorka potvrđuje da joj nije strano upravljanje kvadom:

-Znam da vozim. Lepo je i uzbudljivo upravljati kvadom. Malo je i opasno, ali ovde u ravnici nema razloga za strah. Mi se okupljamo na planini Motajici i tamo vozimo. Ministarstvo turizma Republike Srpske dalo nam je zeleno svetlo za igradnju staza. Došli smo da proverimo šta ova nepregledna ravnica može da nam pruži- dodala je Zagorka.

foto: S.U.

Kikinđanima je pripalo zadovoljstvo da ugoste vozače na četiri i dva točka, budući da druženju nisu odoleli kros motociklistli. Domaćin skupa, Čedomir Rudan, otkrio je Kuriru da još nisu zvanično registrovali klub, ali su na dobrom putu da to urade:

foto: S.U.

-U Kikindi ima desetak vozača, mlađih i starijih. Moji sinovi uživaju u vožnji kvadovima. Možemo da se pohvalimo da su i neke naše sugrađanke vične upravljaju ovim vozilom. Verujem da će kvadovi među naših sugrađanima postati popularniji, zahvaljujući i susretu koji je po prvi put održan u našem gradu i okolini- rekao je Rudan.

Da je kvad “igračka za odrasle” potvrđuje i Viktora Trifunović iz Beograda, jedan od organizatora međunarodnog skupa vozača kvadova:

- Ova vožnja nije takmičarskog karaktera, a okupila je 105 kvadova. Okupljamo se dva puta godišnje, na početku i krajem kalendarske godine. Kvad može da savlada skroro sve prirodne prepreke. Nakon brdskih druženja i ovaj naš skup u ravnici sjajno je prošao- naveo je Trifunović.

foto: S.U.

Doktor u ordinaciji i za upravljačem

Za veterinara Andriju Dakovića iz Beograda kažu da je doktor za kuce i mace, ali i za kvadove:

--“Doktor” je moj nadimak. Tako me oslovljaju kolege vozači. Raduje me što se uvećava broj vozača. Ovaj sport je u ekspanziji. Ljudi su željni da se opuste, a za ljubitelje adrenalina ovo je najbolja moguća zabava- smatra Daković.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track