DARKO IZ BAJINE BAŠTE SAM U TEGLI PRAVI ČUDESNI NAPITAK I TVRDI: Ova tečnost leči sve! (FOTO)
Foto: RINA

Gaji se u crnom čaju koji se skuva i dobro pošećeri

DARKO IZ BAJINE BAŠTE SAM U TEGLI PRAVI ČUDESNI NAPITAK I TVRDI: Ova tečnost leči sve! (FOTO)

Srbija -

BAJINA BAŠTA - Brojni su načini na koje ljudi pokušavaju da sačuvaju zdravlje i produže mladost, a dvadesetdevetogodišnji Darko Radovanović odlučio je da se oproba u nečemu nesvakidašnjem.

U svojoj kući, u tegli, pre par godina počeo je da gaji japansku gljivu kombuhu.

"Kažu da se ona koristila još 220 godina pre Hrista u Kini, kao i da su napitak napravljen od nje pili i ratnici Džingis-kana jer im je davao snagu i nergiju”, započinje Darko svoju priču.

foto: RINA

Pročitavši sva njena lekovita svojstva odlučio je da je proizvede sam i u tome je uspeo. Kupio je jednu gljivu, doneo je kući i dalje postupao prema upustvima koja je pronašao na internetu.

“Gaji se u crnom čaju koji se skuva i dobro pošećeri. Potrebno je oko dva litra. Kad se ohladi u njega se stavi kombuha i ona u tome stoji oko petnaest dana. Nakon toga se procedi i dobijena tečnost pije se jednom dnevno. Miris podseća na sirće i slatkastog je ukusa”, rekao je ovaj Bajinobaštanin i dodaje da je u pripremi neophodno obratiti pažnju na neke od pojava koje su moguće, ako niste sve uradili kako valja.

foto: RINA

“Ne bi smeli da se pojave tragovi buđi na gljivi, ali ni da se oseti užegao miris čaja. Da do ovog ne bi došlo morate da koristite čist pribor i tegle, i da se gljiva ne dira prljavim rukama”, kaže Darko za RINU.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track