Legendarni Sergej Bubka čestitao Srbiji na izboru za domaćina Svetskog atletskog šampionata 2022. godine
Foto: Youtube/Televizija Vrnjacka Banja

Legendarni Sergej Bubka čestitao Srbiji na izboru za domaćina Svetskog atletskog šampionata 2022. godine

Srbija -

Potpredsednik Međunarodne atletske federacije Sergej Bubka, zvanično je čestitao Srbiji kao budućoj zemlji domaćinu svetskog prvenstva u atletici.

Čast da Srbija bude proglašena za zemlju u kojoj će se 2022. godine održati svetsko prvenstvo u atletici imala je Vrnjačka Banja, a na konferenciji koja je tim povodom upriličena, govorili su predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarin, kao i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

On je istakao da Savez ima podršku od države, i napomenuo da je na delu zlatno doba Saveza, otkada je u njihovom timu Veselin Jevrosimović. Branković je, poređenja radi, naveo da je u prethodnih deset godina, koliko je Jevrosimović na čelu Saveza, osvojeno više medalja nego za sve ranije godine zajedno od postojanja Saveza.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović i domaćin sinoćnje svečanosti "Balkan Gala", nije krio zadovoljstvo što je Atletski savez Srbije odabrao Vrnjačku Banju kao turističku destinaciju u kojoj će objaviti ovako važnu vest za srpski sport.

Na sinoćnjoj svečanosti, Atletski savez Srbije je najboljim atletičarima uručio priznanja, a među nagrađenima je i Sergej Bubka, koji je šest puta postavljao svetski rekord i još uvek je jedini atletičar koji je preskočio 6,10 metara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track